Christian Holz

Uitvoerend directeur (2009-nu)

[ Email address ] (public key)

About Christian Holz

Christian Holz is al sinds 1989 actief in de IT wereld. Hij begon zijn eigen IT-diensten bedrijfje toen hij nog studeerde. Hij hielp lokale bedrijven bij de overschakeling van typemachines en kopieerapparaten naar PC's en desktop publishing. Waarna hij ook begon met het installeren en beheren van netwerken voor deze bedrijven. Door zijn fascinatie voor IT en de mogelijkheden die IT biedt aan organisaties, besloot hij bedrijfsadministratie te gaan studeren met een sterke focus op informaticasystemen en softwareontwikkeling. Kort na het beëindigen van zijn universitaire studies werd hij de technische leider van een kleine internet startup, inTouch GmbH, die uitgroeide tot een pan-Europees bedrijf voor webontwikkeling en webhosting (Integra S.A. en Genuity Europe). Daarna is hij overgestapt naar PricewaterhouseCoopers' IT/IT-beveiligingsadviesgroep in Frankfurt en Philadelphia. Hij beheerde er projecten, gaf ondersteuning aan klanten, gaande van onderzoek naar computerinbraak en het nakijken van softwarecode tot advies over uitbestedingen en due-diligence werk.

Sinds 2006 heeft Christian opnieuw een eigen bedrijf Callowhill GmbH, dat advies levert over IT- en beheersdiensten. Tot zijn grootste klanten behoort een bedrijf dat muziek uitbrengt. Daar leerde hij meer over de feitelijke werking van auteursrechten en andere aanverwante wetgeving. Een andere grote klant is actief is in de farmaceutische sector. Daar geeft hij ondersteuning bij verschillende strategische en IT-projecten.

Christian werd uitvoerend directeur van de FSFE in juni 2009.

Als u meer details wil kennen, kan u zijn volledige CV vragen via zijn e-mailadres. Zijn profiel is ook bereikbaar via verschillende openbare sites.

Meer informatie over Christian Holz