Ons werk

Vrije Software in het onderwijs

We promoten actief het gebruik van Vrije Software in scholen en op universiteiten omdat dit een aanmoedigt tot onderwijzen van begrip over producttraining en omdat dit het wetenschappelijk principe hooghoudt.

Al tijdens de eerste algemene vergadering identificeerde FSFE educatie als een van de belangrijkste activiteitsgebieden opdat jonge mensen en studenten de kans zouden hebben om in aanraking te komen met kennis in plaats van producttraining. Daarom begon de FSFE een Vrije Software in Educatie werkgroep op om de aandacht te richten op deze inspanningen. Vandaag de dag fungeert het als een hub en werkt zij aan het volgen en in kaart brengen van de Europese situatie. We nemen deel aan Vrije Software-evenementen en helpen bj andere initiatieven en maken zo de verandering mogelijk.

Buiten andere argumenten voor Vrije Software zijn dit de vier belangrijkste voordelen voor educatie:

Nieuws RSS Nieuws

Positiebepaling voor het versterken van Open Educatieve Hulpbronnen op basis van Vrije Software

10 February 2015

Bündnis Freie Bildung ("Bond voor Vrije Educatie") heeft vandaag samen met FSFE en andere partners haar positiebepaling gepubliceerd over het maken en gebruiken van Open Educational Resources (OER; "Open Educatieve Hulpbronnen"). Daarin eist de Bond het consequent publiceren van al het OER-materiaal onder publieke licenties en haar beschikbaarheid als Vrije Software in Open Standaard-formaten.

Blog: FSFE participates in UK ICT curriculum consultation

14 April 2012

FSFE’s education team has submitted their official position on the UK Department of Education proposal to disapply the National Curriculum Programme for Information and Communication Technology.