Ons werk

FSFE Juridisch - De vrijheidstaakgroep

FSFE is toegewijd aan het helpen van personen, projecten, bedrijven en overheidsorganisaties bij het vinden van juridische informatie over, experts bij en ondersteuning van Vrije Software . We doen dit door het bieden van hulpbronnen in eigen huis gericht op licentie-conformiteit, beste praktijken, inkoop en bestuur, in partnerschap met onze geassocieerde organisaties en door ons uitgebreide netwerk van contacten. Het is onze missie om kennis te verspreiden, problemen op te lossen en de lange termijngroei van Vrije Software aan te moedigen. Het doet ons veel plezier om, als deel hiervan, u te helpen.

Het steunen van licentie-conformiteit

FSFE biedt steun aan gebruikers, verkopers en overheidsorganisaties betreffende commercieel en niet-commercieel gebruik van Vrije Software. We helpen ook mensen die een licentie-overtreding willen rapporteren door antwoorden te geven op onderwerpen in de markt die te maken hebben met licentie-conformiteit in partnerschap met gpl-violations.org.

Het steunen van beste praktijken

FSFE steunt beste praktijken voor projecten, bedrijven en overheidsorganisaties die Vrije Software gebruiken door het aanmoedigen van het delen van informatie, het organiseren van evenementen en vragen direct te beantwoorden.

Het steunen van bestuur

FSFE biedt één-op-één zakelijk advies voor projecten en bedrijven over beheersprocessen, ontwikkelingsbeleid en organisatiestructuren die Vrije Software steunen.

Het steunen van inkoop

FSFE biedt één-op-één zakelijk advies aan overheidsorganisaties over inkoop en openbare aanbestedingen die openstaan voor eerlijke competitie, keuze en toegang tot Vrije Software.

Netwerk-experts

FSFE faciliteert 's werelds grootste private, neutrale netwerk van juridische experts op het gebied van Vrije Software-licenties. Dit netwerk zwengelt discussies aan en ontwikkelt kennis over onderwerpen die te maken hebben met het recht en licenties, en bied daarmee een uniek forum om dit tot volwassenheid te brengen. We organiseren ook de Europese Juridische Netwerkconferentie, een jaarlijks evenement waarop er plaats is voor debat, discussie en het delen van kennis over de huidige marktsituatie en de geprojecteerde toekomst van Vrije Software-licenties.

Kennis delen

FSFE beheert een verzameling documentatie over Vrije Software-onderwerpen die te maken hebben met het recht en met licenties. Zij produceert ook gidsen en handboeken.

Infrastructuur ontwikkelen

FSFE biedt ook een helpende hand aan het onderwijs en programmadiensten gericht op het vertrouwen rond auteursrecht voor Vrije Software-projecten. FSFE produceert informatie over het bouwen van juridische infrastructuur voor Vrije Software-projecten, over bestuur, auteursrecht en handelsmerk.

Neem vandaag contact op met FSFE Juridisch

U kan over juridische onderwerpen contact opnemen met FSFE door een bericht te sturen aan licence-questions@lists.fsfe.org.
Engels is de taal van onze voorkeur, hoewel we andere talen kunnen accepteren en vertalen als dat vereist is.