Quant a l'estatus d'Organització Associada

Qualsevol organització que treballi pel Programari Lliure o un camp relacionat pot esdevenir una organització associada de l'FSFE. Normalment, aquestes organitzacions seran d'Europa, però no és estrictament necessari. Qualsevol organització del món que se senti pròxima o lligada a l'esperit europeu podria demanar-ho.

Malgrat que intentem trobar almenys una organització per a treballar amb ella de prop a cada país europeu, no hi ha exclusivitat. De manera que hi pot haver fàcilment més d'una organització associada per país. A més, les organitzacions associades de l'FSFE encara poden estar lligades amb altres organitzacions.

Per descomptat, semblaria estrany que una organització associada amb l'FSFE s'aliés formalment amb una organització que s'oposés als objectius de l'FSFE. No es pot fer res per a prevenir-ho, però en aquest cas, el més lògic seria que l'FSFE dissolgués l'associació després de discutir-ho amb l'associat.

No hi ha prerequisits quant als estatuts, estructures de membres, finances o coses semblants. Les organitzacions associades són plenament independents i autònomes.

No sembla gaire útil associar-se amb una organització que no comparteixi l'esperit de llibertat i filosofia, en canvi. Així que el què vol veure normalment l'FSFE en una organització que vol associar-s'hi és una dedicació al Programari Lliure i les seves més profundes implicacions.

El que també inclou el desig d'educar la gent i construir consciència pels aspectes fonamentals al voltant de la llibertat a la societat digital.

Com que L'efectivitat d'això està, almenys parcialment, basada en usar la millor i més precisa terminologia disponible, també desitgem que els nostres associats (exactament com fem nosaltres) evitin termes que tendeixin a crear confusió i expandir desinformació.

Sí, això inclou referir-se al sistema GNU/Linux com a «GNU/Linux» (mireu «Per què GNU/Linux?» com a referència) i usar el terme Programari Lliure o l'adequat en la llengua local, evitant la confusa terminologia «Open Source» (mireu «Parlem sobre Programari Lliure» com a referència).

Com esdevenir una organització associada

Si la majoria de membres de la vostra organització se senten propers a la filosofia, aspectes i feina de l'FSFE i volen cooperar més estretament com a organització associada, com heu de procedir?

El procés bàsic és molt simple. Heu de prendre una decisió formal a la vostra organització sobre la sol·licitud de l'estatus d'associat. Això segurament voldrà dir una assemblea general per a organitzacions democràtiques.

Llavors, el representant de la vostra organització haurà d'escriure un correu a team@fsfeurope.org, informant-nos de la vostra sol·licitud de l'estatus d'associat.

Si encara no us coneixem, o creiem que hi ha alguna pregunta de la qual no en sabem la resposta quant a la vostra organització, us farem unes poques preguntes abans de tenir una discussió interna sobre la vostra sol·licitud.

Si l'FSFE accepta la sol·licitud, rebreu un correu electrònic del president o vicepresident de l'FSFE, fent-vos un associat oficial.

Llavors, possiblement crearem/connectarem canals de comunicació (si sembla que sigui útil) per a millorar la comunicació entre nosaltres. També, us donarem accés al lloc web de l'FSFE (si encara no el teniu ja) i crearem la vostra àrea web d'associat a /associates/<lasevaorganització>/ on podeu posar informació sobre la vostra organització pels visitants del lloc web de l'FSFE.

La resta la farem tal com anem veient.

Si encara teniu preguntes sobre això, si us plau envieu-nos un correu electrònic a team@fsfeurope.org