I love Free Software Dag 2015

Valentijnsdag is traditioneel een dag om liefde te laten zien en te vieren. Dus waarom neemt u dit jaar niet de gelegenheid om uw liefde voor Vrije Software te tonen?

We houden van Vrije Software

Zoals ieder jaar zal Valentijnsdag op 14 februari worden gevierd, en dat zal dit jaar op een zaterdag zijn. Net als vorig jaar plant FSFE een online campagne om deze dag te vieren als een 'I love Free Software" - Dag.

De campagne van vorig jaar was gewoon fantastisch! We lezen veel interessante blogs en media-artikelen over specifieke software of Vrije Software in het algemeen. Op microblogs was er een overstelpende storm #ilovefs gedurende de hele dag en wereldwijd bedankten mensen ontwikkelaars voor hun fantastische werk: live of per e-mail. Zelfs politici lieten hun liefde zien voor Vrije Software vanwege haar belangrijke betekenis in tijden van surveillance en cloud lock-in.

Dit jaar leggen we de focus op mensen. Vrije Software word niet ontwikkeld door machines maar door mensen zoals u. Natuurlijk zijn de regels code die zij met ons en de samenleving delen een erg belangrijk deel van ons dagelijks leven maar het feit dat ze veel van hun vrije - of werktijd besteden aan Vrije Software betekent veel meer. Zij zijn de basis van de vrijheid die we waarderen.

En laten we niet vergeten dat Vrije Software niet alleen bestaat uit geschreven code maar ook uit verschillende bijdragen op het gebied van ontwerp, vertalingen, testen en documentatie. Het een kan niet werken zonder het ander en we zouden 'dank u' moeten zeggen voor de inspanningen van iedereen.

Toon uw liefde

Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om de liefde te verklaren. Iedereen houdt van Vrije Software vanwege verschillende redenen. Hier zijn slechts enkele ideeën over hoe u publiekelijk uw liefde voor Vrije Software kan verklaren.

    German green  parliamentary group with an ilovefs picture
  • Afbeeldingen Een afbeelding is duizend woorden waard. Toon de wereld dat u van Vrije Software en de mensen erachter houdt door het maken van een aparte foto. Misschien een foto van u en een schoolbord met uw favoriete ontwikkelaar of software erop? Een #ilovefs ballon met uw stad op de achtergrond? We hebben al een kleine fotogalerij gemaakt met enkele foto's die u zouden kunnen inspireren maar er zijn veel meer mogelijkheden en we kijken ook uit naar uw creatieve ideeën!
  • our new postcard with the text: I love Free Software - but I love you more

    Uw gloednieuwe postkaart

  • Postkaarten Op Valentijnsdag zijn er veel mensen aan wie u uw liefde kan tonen en misschien vindt u het moeilijk om ze allemaal te onthouden. Niet dit jaar! Regel enkele "I love Free Software - but I love you more" postkaarten en verstuur hen naar de mensen die u aardig vindt. U kan ze bestellen op onze promotiepagina en we zouden het fijn vinden om een kleine donatie te ontvangen om de kosten te dekken.
  • (Micro)Blog Vorig jaar zagen we veel blogs over specifieke software en aspecten van Vrije Software waar mensen de nadruk op wilden leggen. Dit is een fantastische mogelijkheid om Vrije Software die u fijn vindt te presenteren en aan te bevelen of uit te leggen waarom Vrije Software een cruciaal deel uitmaakt van uw dagelijks leven. Misschien wilt u ook een bepaald iemand die bijdraagt of ontwikkelt of een groep bedanken voor hun fantastische werk?
  • Doneren Mensen waarderen ook koffie, thee of bier. Waarom biedt u iemand die bijdraagt niet iets aan? Als zij of hij dichtbij woont nodig haar of hem dan uit voor een drankje of doneer aan het betreffende project. En als u niet kan beslissen voor welk persoon of software dan kan u ook doneren aan FSFE of andere supporters van Vrije Software.
tweet for i love free software

Een van de vele tweets en dents voor #ilovefs

Als iedereen een beetje bijdraagt dan kunnen we samen plezier beleven aan een prachtige "I love Free Software" dag. Laten we afbeeldingen delen, postkaarten, tweets en blogs versturen en onze liefde tonen. Veel plezier op I love Free Software dag iedereen!

Verwant nieuws

#ilovefs Rapport 2015

03 March 2015:

Op zaterdag 14 februari 2015 hebben mensen over de hele wereld hun waardering laten blijken aan zij die bijdragen aan Vrije Software. Het was het vijfde jaar waarin de Free Software Foundation Europe (FSFE) aan mensen vroeg om deel te nemen aan de 'I Love Free Software'-dag. Dit rapport laat de variëteit aan liefdesverklaringen zien die op deze dag hebben plaatsgevonden, inclusief blogs, afbeeldingen, strips, gedichten en een #ilovefs Android-bibliotheek. De FSFE bedankt iedereen die dit jaar de mensen die bijdragen aan Vrije Software hebben gemotiveerd, en vragen aan iedereen om een notitie te maken op 14 februari in hun kalender voor de 'I Love Free Software'-dag van volgend jaar.

Toon je liefde voor Vrije Software

09 February 2015:

Elk jaar op 14 februari vraagt de Free Software Foundation Europe aan alle gebruikers van Vrije Software om te denken aan de hardwerkende mensen in de Vrije Software-gemeenschap, en hen hun dankbaarheid individueel te tonen op deze "I love Free Software"-dag.

#ilovefs Rapport 2014

21 February 2014:

Op 14 februari lieten mensen over de hele wereld hun dankbaarheid en waardering zien voor hun partner en voor Vrije Software en zij die daaraan bijdragen. Met onze jaarlijkse #ilovefs vroegen we u om uw favoriete ontwikkelaars en projecten te bedanken en we waren overweldigd door de resonantie op blogs, sociale netwerken en e-maillijsten.

Show your love for Free Software

11 February 2014:

On 14th February, the Free Software Foundation Europe asks all Free Software users to think about the dedicated hard-working people in the Free Software community and to show them their appreciation like last year.

#ILOVEFS campaign 2013

21 February 2013:

Every year on February 14th people celebrate love, relationship with others.. and for the third year running, the wonders of Free Software. All around the world people expressed their love during the "I love Free software" day. We would like to thank you for participating, and share some lovely quotes, dents, tweets, blog entries and articles that were done because of your dedication to Free Software. When developers will read your declarations, they will definitely find extra energy to carry on their good work.