Vrije Software PDF-lezers

Wat zou u denken van een bord boven de snelweg waarop staat: "U heeft een Volkswagen nodig om op deze weg te rijden. Neem contact op met uw Volkswagen-dealer voor een gratis proefrit - Uw Overheid"? Als het gaat om software voor het openen van PDF-bestanden doen veel organisaties in de publieke sector dit iedere dag. Met de pdfreaders.org-campagne lichten we de organisaties die zich zo gedragen uit en benoemen we hoe vaak deze advertenties voor niet-vrije software voorkomen. Met de hulp van activisten in heel Europa nemen we contact op met deze organisaties en leggen we hen uit hoe ze hun websites kunnen verbeteren zodat ze onze vrijheid respecteren.

Wat er al bereikt is

Iedere dag maken publieke instituties reclame voor niet-vrije software op hun websites. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Met hulp van onze Fellows en honderden andere Vrije Software-activisten hebben we in één maand 2286 foutrapportages verzameld uit alle Europese landen en uit negen landen buiten Europa.

Finance ministry Brandenburg Foreign ministry Malta Justice ministry Sachsen ministère de l'éducation France

Onze Petitie voor het verwijderen van reclame voor niet-vrije software op websites voor publieke instituties is ondertekend door 0 organisaties, 0 bedrijven en 0 individuen. Als u nog niet ondertekend heeft doe het dan nu!

Wat we nu doen: contact opnemen met de publieke sector

Het vinden van publieke lichamen die reclame maken voor niet-vrije PDF-lezers was de eerste stap van onze campagne. De FSFE heeft een brief gestuurd aan alle publieke overheden op onze lijst met daarin de vraag om ofwel hun reclame voor niet-vrije software te verwijderen ofwel tenminste gelijke reclame te laten zien voor Vrije Software, zodat gebruikers van hun websites zich realiseren dat zij een keuze hebben. U kunt de vooruitgang die we boeken zien.

Help ons contact opnemen met de overgebleven instituties!

Wat u kunt doen om te helpen

FSFE is op dit moment bezig met de antwoorden van deze instituties en het beantwoorden van zij die geen antwoord hebben gegeven. Dus we hebben geen tijd voor nieuwe foutmeldingen en voor het contact opnemen met andere instituties. Maar als u een pagina van een publiek instituut of overheid ontdekt die reclame maakt voor niet-vrije pdf-lezers die niet (als zijnde opgelost) staat op de lijst, schroom dan niet om zelf contact met hen op te nemen. U kunt hiervoor gebruik maken van onze modelbrief. U hoeft alleen maar het adres en de URL te veranderen. U kunt het versturen per e-mail of per post.
Als u vragen heeft over dit proces, neem dan contact met ons op.

Informeer ons over de instituties waarmee u contact heeft, en de vooruitgang die u boekt. We zullen de positieve resultaten publiceren met de andere gerapporteerde instituties.

Onze argumentatie

Om verder te gaan

Navigatie