Doe mee!

Vertel het verder!

megafoon

U hebt ons gevonden omdat u, net als wij, geeft om Vrije Software en digitale burgerrechten. Wij hebben uw hulp nodig om de voordelen van Vrije Software verder te vertellen en om aan anderen uit te leggen waarom ook zij om vrijheid zouden moeten geven. Opkomen voor Vrije Software is leuk en zonder meer een van de beste manieren om de Vrije Softwarebeweging te steunen! Op deze pagina vindt u daarbij veel hulp: afbeeldingen om te gebruiken, folders om af te drukken en professioneel promotiemateriaal om te bestellen.

Afbeeldingen om te gebruiken

U kan alle afbeeldingen op deze pagina gebruiken om Vrije Software in het algemeen en het werk van de FSFE in het bijzonder te promoten. U bent vrij om ze te kopiëren, te verspreiden en te gebruiken zolang u vermijdt dat de indruk kan ontstaan dat het gaat om een officieel product of een officiële opinie van de FSFE. Heel erg bedankt voor het promoten van vrijheid!

Het officiële logo van de Free Software Foundation Europe. Gebruik het om de FSFE en haar werk te promoten.

FSFE-logo in kleur: PNG | SVG - FSFE-logo in zwart-wit: PNG | SVG

Licentie: Het logo van de FSFE mag nooit zo worden gebruikt dat eruit begrepen kan worden dat bepaalde activiteiten, homepages, producten of entiteiten worden aanbevolen zonder voorafgaande toestemming van de FSFE. Neem alstublieft contact op met team (at) fsfeurope.org als u wilt weten of uw plan voor gebruik geschikt is.

Dit is het logo van de Fellowship van de FSFE. Haar naam is 'Plusje' ('Plussy') en het symbool illustreert een mens die zich sterk maakt voor vrijheid. Tegelijkertijd opent het menselijk figuur de armen om iedereen te vertegenwoordigen die dezelfde doelen heeft. Tenslotte vormt het symbool een 'plus' omdat onze beweging sterker wordt met ieder afzonderlijk individu. Daarom is iedereen die meedoet met de Fellowship een plus in de strijd voor vrijheid. Daarom wordt het logo een 'Plusje' genoemd.

Fellowship Plussy-logo: PNG | SVG

Licentie: U kan het Fellowship-logo (en de variaties daarop) gebruiken om reclame te maken voor de FSFE Fellowship en voor iedere aan Vrije Software gerelateerde activiteit die wordt uitgevoerd door FSFE Fellows. Het kan ook worden opgenomen in het logo van lokale Fellowshipgroepen als zij dat wensen. Als u geen mandaat heeft van de FSFE vragen wij u niet het beeld op te roepen dat u officieel namens de FSFE spreekt of dat de FSFE u heeft gecertificeerd of heeft aanbevolen.

Afbeeldingen die de FSFE en de Fellowship steunen

Voel u vrij om de volgende afbeeldingen en buttons te gebruiken als u ons werk, de Fellowship of Vrije Software in het algemeen wil steunen. De meeste iconen spreken voor zich. Klik op de afbeeldingen om toegang te krijgen tot het bijbehorende bestand.

Fellowship

U kan de buttons met een nummer gebruiken om te laten zien dat u een Fellow bent door het nummer te kiezen dat overeenkomt met uw eigen Fellowshipnummer. Vind de afbeelding van uw persoonlijke nummer en voel u vrij om deze te gebruiken in ieder medium dat u wenst.

FSFE en campagnes

Transparente PNG met als tekst 'Support our work!'

Druk uw eigen folders en informatiemateriaal af

Met afbeeldingen kan u goed aandacht trekken maar soms is het beter om gedrukt materiaal aan te bieden met specifieke en meer gedetailleerde informatie. Vrijwilligers van de FSFE hebben veel werk besteed aan het schrijven van informatiemateriaal dat u thuis kan afdrukken en verspreiden waar u wil. U kan politieke folders vinden over:

FSFE-promotiemateriaal om te bestellen

Gaat u naar een Vrije Software-bijeenkomst of organiseert u er zelf een? Vindt u het leuk om Vrije Software en het werk van de FSFE te promoten bij vrienden of collega's? Of wil u misschien iets geheel anders doen? We zullen hoe dan ook blij zijn om u kosteloos ons gedrukte promotiemateriaal te sturen. Om het materiaal te vinden dat het beste aan uw behoeften tegemoetkomt vindt u hieronder een overzicht van onze materialen en details over ieder product. U kan ofwel een standaard promotiepakket danwel aparte hoeveelheden bestellen. Materialen en verzending zijn gratis; hieronder vindt u alle details.

Waarom en wanneer bestellen

Er zijn verschillende redenen waarom en wanneer u promotiemateriaal voor Vrije Software en de FSFE zou willen ontvangen. Misschien kent u een locatie (bijvoorbeeld een hackerruimte, een jongerenclub, uw kantoor...) waar u graag informatie over onze missie zou willen zien? Of zou u graag iemand (bijvoorbeeld vrienden, familie, collega's...) willen vertellen over Vrije Software, de FSFE en wat we aan het doen zijn? Of bent u bezig met het plannen van een publieke activiteit (bijvoorbeeld een kraam, een ontmoeting, een conferentie...) om de FSFE en haar doelen te promoten? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het gebruik van ons promotiemateriaal. Beslist u alstublieft zelf over wanneer, waarom en voor welk doel u het wenst te gebruiken.

Hoe en wat te bestellen

Gebruikt u alstublieft het volgende bestelformulier om promotiemateriaal te bestellen. U kan het standaardpakket bestellen of ons expliciet vertellen wat voor promotiemateriaal u nodig heeft of verkiest, bijvoorbeeld als u een speciale FSFE-campagne wilt steunen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat, vanwege het versturen per post, we in het algemeen slechts pakketten tot een kilo versturen. Vraag het ons als u meer nodig heeft.

Stuur alstublieft informatiemateriaal aan:

Voornaam, Achternaam:
E-mail:
Straat, Nummer:
Poscode, Stad:
Land:
Ik zou graag willen dat het promotiepakket de focus heeft op:
Ik wil het materiaal gebruiken voor (korte beschrijving):
Opmerkingen:
Steun ons werk met een donatie van €10 of meer: €

Beschikbaar promotiemateriaal

Over FSFE en de Fellowship

FSFE-folder

Aan de binnenkant van onze FSFE-folders staat enige basisinformatie over de FSFE en ons werk, over Vrije Software en over hoe u kan meedoen.
Deze folders kunnen worden gebruikt als omslag voor aanvullend materiaal met meer informatie in de binnenkant. Op A5-formaat drukken wij gewoonlijk onze politieke folders en/of onze Fellowship-folders (zie volgende item). Folders op A4-formaat kunnen nuttig zijn in een andere context, bijvoorbeeld op een conferentie.

Type: Folder
Formaat: A5 (14,8 x 21cm) / A4 (21 x 29,7cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels, Duits
Gedrukte versies (om te bestellen):
Engels, Duits
FSFE-folders op A5-formaat zijn op dit moment helaas niet in voorraad.

Fellowship-folder

Onze Fellowship-folders zijn op A5-formaat dus zij passen perfect in onze FSFE-folder (zie item hierboven). Het is een aardig stukje grafisch vakwerk waarin de Fellowship wordt gepromoot.

Type: Leaflet
Formaat: A5 (14,8 x 21cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels, Duits
Gedrukte versies (om te bestellen):
Engels + Duits (een taal aan iedere kant)

Plussy-sticker

De klassieke Plussy-stickers, het symbool van de FSFE Fellowship. De achtergrond is transparant zodat de sticker perfect past op iedere achtergrond, niet alleen op laptops. Ze zijn in twee formaten beschikbaar.

Type: Sticker
Formaat: 7 x 7cm / 5 x 5cm
Beschikbare formaten (om te downloaden):
PNG | SVG
Gedrukte versies (bestellen):
ja (zonder taal)

Doe mee met de Fellowship - poster

De "Join the Fellowship"-poster promoot de Fellowship en is daarom bedoeld om op een prominente plaats op te hangen, bijvoorbeeld een ontmoetings- of hackerruimte, en te gebruiken voor elke publieke activiteit dan ook.

Type: Poster (gevouwd bij de bezorging)
Folder: A1 (59,4 x 84,1cm)
Beschikbare talen (om te downloaden): Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen): Engels

Vrije Software en de vrijheid van gebruikers

Er is geen cloud, slechts de computers van anderen

Een sticker om mensen kennis te laten nemen van hun online-realiteit, met als opdruk "There is no cloud just other people's computers"

Type: Sticker
Formaat: 74 x 74 mm / 120 x 120 mm
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Engels
Licentie: CC-By-Sa Markus Meier

Vrije Software en gereedschap

Deze flyer vergelijkt het gebruik van Vrije Software met het gebruik van schroeven en schroevendraaiers. Deze analogie is speciaal gemaakt voor publiek met een niet-technische achtergrond en wordt over het algemeen goed ontvangen bij de kramen van FSFE.

Type: Papieren folder, gevouwen
Formaat: 10 x 21 cm (gevouwen); 29,7 x 21 cm (=A4, ongevouwen)
Beschikbare talen (download):
Engels (Buitenkant, Binnenkant)
Fins (Buitenkant, Binnenkant)
Frans (Buitenkant, Binnenkant)
Duits (Buitenkant, Binnenkant)
Italiaans (Buitenkant, Binnenkant)
Gedrukte versies (om te bestellen):
Frans, Engels, Duits

Digitale Beperkingen Management

Dit is een folder over Digitale Beperkingen Management ('Digital Restrictions Management') en haar gevaren. We produceerden deze folder samen met Digitale Gesellschaft en het is een goede samenvatting van dit ingewikkelde onderwerp.

Type: Papieren folder, gevouwen
Formaat: A5 (148 x 21 cm, gevouwen); A4 (29,7 x 21 cm, ongevouwen)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels, Frans, Duits
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Engels, Frans, Duits

E-mail zelfverdediging met GnuPG

Na Snowden's onthullingen over de massasurveillanceprogramma's van de NSA en andere Westerse veiligheidsdiensten is er veel interesse bij mensen om hun privacy terug te winnen en om hun communicatie te beveiligen. Om mensen te helpen bij hun e-mailcommunicatie hebben we een folder gemaakt die de problemen uitlegt van e-mailveiligheid en de oplossingen met gebruik van GnuPG voor e-mailversleuteling. Daarbij legt deze folder expliciet uit wat een 'backdoor' is en waarom software voor veiligheidsmaatregelen Vrije Software moet zijn.

Type: Papieren folder, gevouwen
Size: 9,9 x 21 cm (gevouwen), 39,6 x 21 cm (ongevouwen)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Chinees, Duits (gebruikt formeel "Sie", of informeel "Du"), Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Albanees
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Duits, Engels, Nederlands, Frans

PDF-lezers - Poster

De poster van onze PDF-lezers-campagne is 'neutraal', dus vult u alstublieft voordat u hem ergens ophangt, de daadwerkelijke aantallen organisaties en individuen in die onze petitie hebben ondertekend. Dit is ondertussen een langlopende campagne. Mensen hebben er nog steeds veel waardering voor.

Type: Poster (gevouwen voor bezorging)
Formaat: A1 (59,4 × 84,1cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Engels

"Bevrijd uw Android"-campagne

Bevrijd uw Android - flyer

A7 flyer om onze "Bevrijd uw Android"-campagne te promoten, waarvoor ook posters beschikbaar zijn.

Type: Flyer
Formaat: A7 (7,4 × 10,5cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels, Duits
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Engels + Duits (twee kanten)
Helaas zijn FYA-flyers op dit moment niet in voorraad.

F-Droid-folder

Dit is een folder over F-Droid, een Vrije Software app-repository voor Android en op Android gebaseerde forks zoals CyanogenMod of Replicant. De folder legt de installatie en het gebruik uit van F-Droid - de Vrije App-winkel zonder advertenties, spionage, tracking of het moeten hebben van een Google-account. Daarbij biedt de folder ook aanbevelingen voor Vrije Apps om te gebruiken en een algemene uitleg over Vrije Software.

Type: papieren folder, gevouwen
Formaat: 10 x 21 cm (gevouwen); 29,7 x 21 cm (=A4, ongevouwen)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels (Buitenkant, Binnenkant)
Fins (Buitenkant, Binnenkant)
Italiaans (Buitenkant, Binnenkant)
Frans (Buitenkant, Binnenkant)
Duits (Buitenkant, Binnenkant)
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Engels, Frans, Italiaans, Duits

Bevrijd Uw Android-poster

De poster om onze "Bevrijd uw Android"-campagne te promoten, waarvoor ook flyers beschikbaar zijn. Deze poster is erg aantrekkelijk, waardoor veel mensen bij de kramen vragen naar de achtergronden van deze campagne. We bevelen aan om hem te gebruiken op welke kraam of andere publieke activiteit dan ook.

Type: Poster (gevouwen voor bezorging)
Formaat: A1 (59,4 × 84,1cm)
Beschikbare talen (om te downloaden)>
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen)>
Engels

"I love Free Software"-campagne

I love Free Software-ansichtkaart

De ansichtkaart van onze I love Free Software-campagne. De ansichtkaart heeft twee kanten: een kant met de slogan "I love Free Software - ... but I love YOU more!", de andere kant zoals gewone ansichtkaarten met ruimte voor tekst en het adres van de ontvanger.

Type: Ansichtkaart, twee kanten
Size: Gewone ansichtkaart (154 x 111mm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen)
Engels

I love Free Software-flyer

De flyer van onze I love Free Software-campagne. De flyer heeft twee kanten: een kant met het IloveFS-hart, hetzelfde als in de poster (zie volgende item). De andere kant laat de datum zien (Valentijnsdag) en de URL van de campagne, zoals u ziet in de afbeelding.

Type: Flyer, twee kanten
Formaat: A7 (7,4 × 10,5cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen)
Engels

I love Free Software-poster

De poster van onze I love Free Software-campagne. De poster word geleverd zoals in de afbeelding en is erg aantrekkelijk in haar kleuren en ontwerp.

Type: Poster (gevouwen voor bezorging)
Formaat: A1 (59,4 × 84,1cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen) Engels

"Document Vrijheidsdag"-campagne

Als u zoekt naar Document Vrijheidsdag-materiaal in het bijzonder, kijkt u dan alstublieft op onze promotiebestelpagina op documentfreedom.org. Als u ander promotiemateriaal wil mengen met promotiemateriaal van de Document Vrijheidsdag-campagne, voel u dan vrij om het hier te bestellen.

Document Vrijheidsdag-flyer

De flyer om onze Document Vrijheidsdag-campagne te promoten. Het toont de datum, homepagina en een kort bericht in zes talen.

Type: Flyer
Formaat: A7 (7,4 × 10,5cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels (Buitenkant, Binnenkant)
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Ja. (zes talen op dezelfde flyer: Engels, Frans, Duits, Portugees, Spaans, Turks)

Document Vrijheidsdag - folder

De folder om onze Document Vrijheidsdag-campagne te promoten. Er staat uitleg op over waar standaarden voor zijn, wat een Open Standaard is en hoe u zich kan engageren voor Document Vrijheid.

Type: Folder
Formaat: 10 x 21 cm (gevouwen); 29,7 x 21 cm (=A4, ongevouwen)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels (Buitenkant, Binnenkant)
Fins (Buitenkant, Binnenkant)
Spaans (Buitenkant, Binnenkant)
Catalaans (Buitenkant, Binnenkant)
Duits (Buitenkant, Binnenkant)
Frans (Buitenkant, Binnenkant)
Japans (Buitenkant, Binnenkant)
Turks (Buitenkant, Binnenkant)
Chinees (Buitenkant, Binnenkant)
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Frans, Duits, Engels, Spaans, Turks

We kunnen uw documenten niet lezen-sticker

De "We cannot read your documents"-stickers vormen een antwoord op onze Document Vrijheidsdag-campagne. De slogan licht het probleem uit van het gebruik van onvrije bestandsformaten, omdat zij alle mensen die niet dezelfde onvrije software gebruiken, uitsluiten van het lezen van hun documenten.

Type: Sticker
Formaat: 7,5 x 7,5cm
Beschikbare talen (om te downloaden):
Engels
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Engels

Document Vrijheidsdag - "Give us a chance"-poster

Dit is de poster van de Document Vrijheidsdag-campagne 2014. Hij heeft twee kanten en bevat zes talen. Hij is beschikbaar in A2 en A3-formaat.

Type: Poster (gevouwen voor bezorging)
Formaat: A2 (42 × 59,4cm), A3 (29,7 × 42cm)
Beschikbare talen (om te downloaden):
Meerdere talen
Gedrukte versies (voor u om te bestellen):
Ja. (zes talen op dezelfde flyer: Engels, Frans, Duits, Portugees, Spaans, Turks)

Aankomende promoties en campagnes

Bekijk deze pagina af en toe voor nieuw promotiemateriaal - we zullen haar blijven bijwerken. Als u zou willen helpen bij het maken van nieuwe ontwerpen of oude zou willen verbeteren, doe dan mee met het ontwerpers-team. Als u vertalingen van pagina's of materialen zou willen toevoegen, doe dan mee met het vertalers-team.