Testimonials

Ik was jarenlang een roepende in de woestijn bij het uitleggen van de principes achter Vrije Software en haar belang voor mensen in mijn land in verschillende artikelen en blogposten. Ik wilde behoren tot een organisatie met als doel het bouwen aan de digitale samenleving met 100% vrije software. Het steunen van de FSFE en het toegang verkrijgen tot haar blog- en Fellowship-infrastructuur leek mij een logische eerste stap.

Carsten Agger (Software Engineer)

Vrije Software heeft een stem nodig in de politiek. Wij vrijwilligers doen samen verbazingwekkende dingen, maar sommige taken zijn niet zo leuk, of zijn tijdgevoelig of hebben erg veel expertise nodig. FSFE kan alleen gebruik maken van haar hele potentieel met een betaalde staf die de dingen doet waar vrijwilligers niet aan toekomen. Ik heb nu de gehele staf ontmoet en kan zeggen dat ik geen spijt heb van iedere cent die ik heb gegeven waarmee de FSFE aan het werk kan.

Guido Arnold

Ik ben een sterke voorstander van de ideeën achter Vrije Software en gebruik het dagelijks. Ik denk dat een stem die uitlegt waarom Vrije Software goed is voor de samenleving en wat de voorwaarden zijn waarbij het Vrije Software-ecosysteem kan groeien van vitaal belang is. Door deel te nemen aan de FSF en de FSFE wilde ik de Vrije Software-verdedigers en -ontwikkelaars bedanken en helpen bij het handhaven van politieke voorwaarden die de ontwikkeling en het gebruik van Vrije Software mogelijk maken en bevoordelen.

Geza Giedke (quantum informatie wetenschap, quantum optica) bij DIPC, San Sebastian, Spanje

Ik ben erg onder de indruk van wat de FSFE heeft bereikt op EN- en nationaal niveau. Toen ik nog werkte in de publieke sector heb ik een glimp kunnen opvangen van de enorme hoeveelheden geld die worden uitgegeven aan het lobbyen voor niet-vrije software en de zogenoemde industrie-standaarden in Duitsland en de EU. Het is verbazingwekkend om te zien hoe de FSFE het nog steeds voor elkaar krijgt om te worden gehoord. Dit steunen was een van mijn motivaties om een Fellow te worden.

Guido Günther (Freelancer en Debian-ontwikkelaar)

Ik doe mee met de Fellowship omdat ik steeds meer zie dat het schrijven van vrije code uiteindelijk niet genoeg is om zorg te dragen voor een cultuur waar Vrije Software wordt gezien als een integraal deel van de samenleving. Vrije Software zou niet een marginaal onderwerp moeten zijn dat slechts door \'geeks\' wordt gesteund.

Johannes Zarl (IT Professional)

Ik neem deel aan de Fellowship om daarmee geen \'eenpersoons minderheid\' meer te zijn, zoals George Orwell het eens heeft gesteld. Ik wilde mensen ontmoeten die mijn idealen en geloofsopvattingen delen zodat het niet meer voelt alsof ik het systeem helemaal alleen aan het bevechten ben. Het is geruststellend om te weten dat je niet alleen bent, en dat motiveert mensen waarschijnlijk om door te gaan met het werk dat ze doen, zelfs als het niet altijd zo succesvol is als ze zouden willen.

Kevin Keijzer (politiek activist)

Ik denk dat de FSFE belangrijk werk doet. En het is de enige organisatie die ik kan bedenken die binnen heet EU-systeem werkt. Het was iets natuurlijks voor mij om bij te dragen met zoveel als ik kon missen.

Peter Magnusson (programmeur)

Ik ben Fellow geworden omdat ik het werk van de FSFE betreffende het promoten van Vrije Software wilde steunen. Als zware dagelijkse computergebruiker ben ik erg bezorgd over de huidige trend van \'lock-in\' waarbij de controle over de computer word weggehaald bij de gebruikers. Dit is in toenemende mate problematisch omdat het leven van mensen steeds afhankelijker wordt van computers voor persoonlijke communicatie, het managen van financiën, werk, etc. Vrije Software is een noodzakelijke voorwaarde voor het in controle blijven over uw computer.

Mats Sjöberg (Onderzoeker in Computerwetenschap)

Vrije Software daagt u uit om te leren: doe het zelf, wordt zonder bang te zijn onafhankelijk als het gaat om uw technologie. In de afgelopen jaren ben ik er trots op geworden dat ik mijn basisvaardigheden heb verbeterd en mijn bekenden (waaronder zelfs betaalde professionals) die van niet-vrije software houden heb ingehaald. Dit alleen door het hebben van een vrije en nieuwsgierige instelling. Vrije Software bevrijdt u in veel opzichten.

Anna Morris (Co-Oprichter van ethical-pets.co.uk en verdediger van Vrije Software)

Ik steun Vrije Software al heel lang. Ik vocht tegen softwarepatenten in Brussel, organiseerde mee met het systeemthema op de Libre Software Meeting (RMLL) en heb een Vrije Software-bedrijf. Vrije Software is een essentieel deel van onze wereldwijde vrijheid, dus was het natuurlijk om lid te worden van de Fellowship van de FSFE.

Benoit Mortier (Eigenaar van OpenSides, Manager van FusionDirectory)

Vrijheid is een van de kernwaarden van onze samenleving en een van de basisconcepten van democratie. Het steunen en verspreiden van Vrije Software is een manier om creatieve alternatieven op te zetten voor sociale inclusie en om onze burgers te beschermen tegen digitale exploitatie. We zijn verantwoordelijk om een betere wereld te bouwen als gift aan toekomstige generaties. Freedom is one of the core values of our Society and one of the basic

Mauricio Nascimento (Middleware Engineer)

Vrije Software en de FSFE is voor mij: delen, leren, onafhankelijk zijn van monopolies, samen dingen produceren, passie en vrijheid! Sinds ik een Fellow ben, vind ik nieuwe vrienden die me helpen bij Vrije Software en andere onderwerpen, leer ik iedere dag nieuwe dingen hoewel we kilometers van elkaar zijn. Het is magnifiek om in een gemeenschap te zijn die voortdurend mijn passie en motivatie voor Vrije Software steunt!

Nermin Canik (IT Business Analist)

Ik heb interesse in waarden, politiek, samenleving; in nieuwe vormen van productie, gebaseerd op vrije samenwerking in egalitaire structuren: in gemeenschappelijke kennis en collectieve intelligentie. Daarom ben ik hier en wens ik de Vrije Software-beweging te steunen. Ik heb geen technische achtergrond, net als de meeste mensen die ik ken.

Nicole Lieger (Politicoloog en lid van Civil Society)

Ik heb Vrije Software jarenlang gebruikt. Gedurende de laatste paar maanden ben ik begonnen "terug te geven" door bij te dragen op forums en kleine \'patches\' te schrijven. Maar het voelde voor mij dat Vrije Software ook enig geld verdiende. En de Free Software Foundation is eenvoudigweg het beste doel om geld aan te geven. Ik wilde ook mijn steun voor Vrije Software publiekmaken.

Oliver Springer (Systeem Administrator Trainee)

Als software een Vrije Software-licentie heeft, kunnen we een audit doen, en er zeker van zijn dat het doet wat het moet doen (en niets anders). Publieke instellingen ontwikkelen software en huren bedrijven in om het te maken. Burgers zouden het eigendom moeten hebben over al deze code en haar moeten kunnen hergebruiken. Ik draag bij aan Vrije Software met vertalingen, gebruikershelpdesk, het vinden van Vrije Software-oplossingen op de universiteit... maar ik kan geen beleidsmakers bereiken, en ook geen mensen en instellingen in andere landen. Ik ben een Fellow om de FSFE te steunen bij deze taak, en als manier om te Vrije Software-gemeenschap te bedanken.

Laura Arjona Reina (IT-assistant bij de Technische Universiteit van Madrid en bijdrager aan Debian)

De Free Software Foundation Europe (FSFE) brengt toegewijde en betrokken activisten uit heel Europa samen om de mogelijkheden te benutten en onze rechten zeker te stellen om software te gebruiken, te delen, te bestuderen en te verbeteren. Dit omdat zonder Vrije Software technologie ons onderwerpt in plaats van onze vrijheid te vergroten.

Hugo Roy (rechtenstudent)

Ik ben met UNIX systeembeheer begonnen MIT bezocht als wetenschapper in begin jaren \'90 en gaandeweg ben ik me meer en meer gaan concentreren op Vrije Software. De afgelopen acht jaren heb ik geheel geleefd van het doen van systeembeheer met Vrije Software. Het is meer dan tijd dat ik geld terug geef.

Tom Yates (Free Software Consultant Sysadmin)

Vrije Software is belangrijk in deze tijd. Het heeft professionele representatie nodig en dat is hard werk en duur. Door deel te nemen aan de Fellowship kan ik mijn vaardigheden en enig geld teruggeven aan de Vrije Software-beweging om haar toekomst te verzekeren.

Maurice Verheesen

Ik ben altijd gefascineerd geweest door Vrije Software. Ik steun in mijn vrije tijd Vrije Software-projecten. Zonder Vrije Software zouden zowel mijn opleiding alswel mijn werk niet mogelijk zijn geweest. De Fellow-groep in Berlijn heeft me laten zien hoe ik op een niet-technische manier kan bijdragen aan Vrije Software. Het was en is nog steeds erg plezierig om met hen samen te werken in een gelijkgezinde atmosfeer. Aangezien ik nu bij de groep betrokken ben denk ik dat het tijd is om officieel mee te doen met de FSFE en hen financieel te steunen.

Volker Grabsch (Software ontwikkeling)