France

Lajme News RSS identica

Gëzuar Ditëlindjen April!

18 December 2014:

April, shoqata pararojë në Francë në mbrojtje të Software-it të Lirë, u themeluar 18 vjet më parë.April lindi më Dhjetor të 1996-s nga studentë të një universiteti në Paris, si një shoqatë jofitimprurëse për nxitjen dhe përhapjen e Software-it të Lirë në veprimtaritë kërkimore në informatikë.

Blog : 5 approximations à rectifier pour bien s’y repérer dans les licences libres

22 August 2014:

Des approximations peuvent être sources de confusion dommageable à la compréhension et à l’application des licences de logiciels libres. Cet article de blog se propose d’en résoudre cinq, présentées dans un article du JDN.

Democracy deserves better than electronic voting

25 May 2012:

This week 1.1 million French voters living outside of France have the opportunity to cast a vote for their eleven members of Parliament via the internet. Voting will be made through a web application which requires the use of non-free software¹, according to citizens using Free software.

Veprimtari Events RSS iCal

FOSDEM 2016, Bruksel, Belgjikë

30 to 31 January 2016

Këtë vit, FOSDEM-i do të mbahet më 30 dhe 31 Janar 2016 në Bruksel. FSFE-ja do të marrë pjesë e pakta me një stendë dhe do të ketë të pranishëm mjaft anëtarë shok, bashkërendues dhe nëpunës të saj.
Si çdo vit, presim mjaft takime dhe diskutime, dhe zbavitje për të gjithë.

The French Team

  • Amandine “Cryptie”Amandine “Cryptie”

  • Nicolas JeanNicolas JeanDeputy Coordinator Francë

  • Thomas JostThomas Jost

  • Michel RocheMichel Roche

  • Hugo RoyHugo RoyCoordinator Francë

Local Group Paris

  • Hugo RoyHugo RoyCoordinator Francë