Italia

Team Italiano

  • Alexjan CarraturoAlexjan Carraturo Itali

  • Michele MarraliMichele MarraliBashkërendues Itali

  • Patrick OhneweinPatrick OhneweinFinancier, Zëvendësbashkërendues Itali

  • Carlo PianaCarlo PianaKëshilltar Ligjore Itali

  • Cristian RigamontiCristian RigamontiPërgjegjës Sistemi

  • Diego ZangaDiego Zanga

News RSS identica Lajme

Konsumatorët italianë nuk do të duhej të paguanin për software që nuk e dëshirojnë – Letër Rregullatorëve

17 October 2014

FSFE-ja dhe shoqata e konsumatorëve italianë ADUC, tok me grupin italian ILS, u kërkon rregullatorëve të ndërmarrin hapa konkretë për mbrojtjen e italianëve nga pagesat e detyruara për software që nuk e dëshirojnë. Gjykata e Lartë e Italisë vendosi në shtator se tregtuesit e kompjuterave duhet të rimbursojnë klientët për çmimin e software-it jo të lirë, të padëshiruar që vjen i instaluar që më parë në PC dhe laptopë. Sot, FSFE-ja, ADUC-u dhe ILS-ja i kanë dërguar një letër autoriteteve italiane të konkurrencës, duke u bërë thirrje që të sigurojnë se tregtuesit i binden vendimit të Gjykatës së Lartë, dhe respektimin e të drejtave të klientëve.

FSFE explains the importance of Free Software to the administration of Region Lazio, Italy.

30 July 2012

Last May 23th, the Council of Region Lazio, Italy, approved a Regional Law on "Reuse of information and public data, and connected initiatives". With further regulation, methods and technical rules for reusing software will be determined. In the meantime, we proposed them a checklist of motivations by which both Institutions and the Community would be advantages by a migration to systems based on Free Software.

FSFE welcomes ADUC's class action against Microsoft

21 March 2011

Free Software Foundation Europe (FSFE) welcomes the initiative for users' freedom taken by the Italian Association for Users and Consumers Rights (ADUC). On January 24, ADUC filed a complaint against Microsoft demanding that the company should reimburse consumers who return unused licenses for the Microsoft Windows operating systems that are pre-installed on newly bought computers.

Kontakte

Per contattare il team italiano di FSFE, potete scrivere una e-mail all'indirizzo qui sotto indicato: