News

Dia de la Llibertat dels Documents 2010

on:

Allibera els teus documents, salva la teva informació!

Podràs seguir llegint els teus documents d'aquí a 20 anys? Cada dia, milions d'usuaris d'ordinadors com tu editen text i fulls de càlcul, prenen fotografies i graven àudio i vídeo. Què passaria si no poguessis llegir mai més les teves cartes privades, o ni tan sols obrir aquell àlbum de fotos de la teva lluna de mel? I si no poguessis compartir aquells fitxers amb els teus amics, perquè els programes que fa servir cadascú no saben, o no volen, parlar entre ells? Per ajudar-te a fer que els teus documents superin el pas del temps, celebrem el Dia de la Llibertat dels Documents ("Document Freedom Day", DFD) el proper 31 de març.

Qualsevol persona pot desar documents en Formats Oberts de Document, que estan basats en Estàndards Oberts, i així assegurar-se que tothom podrà llegir aquests fitxers, independentment del programari que faci servir. Qualsevol pot construir aplicacions que escriguin fitxers en aquest format. Internet mateix va ser construït amb Estàndards Oberts, i és gràcies a això que avui dia pots veure tanta innovació a la xarxa.

El Dia de la Llibertat dels Documents (DFD) farem prendre consciència sobre els Formats Oberts de Document i els Estàndards Oberts tot organitzant activitats per tot el món, juntament amb organitzacions associades i voluntaris.

Durant tot el mes de març farem córrer la veu sobre els Formats Oberts de Document i els Estàndards Oberts. Publicarem informació, en parlarem amb la premsa, ho explicarem als nostres amics i amigues, i escamparem el logotip del DFD per tota Internet.

Hi ha moltes maneres de prendre part en aquesta campanya, així que tria'n una i ajuda'ns:

Vols saber més coses sobre els Estàndards Oberts?

L'objectiu del Dia de la Llibertat dels Documents és ajudar-te a ser veritablement l'amo, o mestressa, de les teves dades. No hauries d'estar lligat a cap aplicació en particular per viure la teva vida al món digital, ni tampoc hauries d'haver de fer servir cap programari en concret per comunicar-te amb la teva administració, la teva escola ni ningú.

Per a més informació sobre el Dia de la Llibertat dels Documents, visita el nostre lloc web: www.documentfreedom.org

Contacte

Fernanda Weiden
Coordinadora de la campanya DFD
Adreça electrònica: nanda@fsfe.org
Tel:   +41 76 4021866