Νέα

Δείξε την αγάπη σου για το Ελεύθερο Λογισμικό

στις:
pixelated heart with the ilovefs hashtag

Κάθε χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού ζητά από όλους τους χρήστες Ελεύθερου Λογισμικού να σκεφτούν τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους στην Κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού και να τους δείξουν την εκτίμησή τους σε ατομικό επίπεδο σε αυτή την Ημέρα με το "Αγαπώ το Ελεύθερο Λογισμικό".

Όπως και πέρυσι η εκστρατεία αφιερώνεται στους ανθρώπους πίσω από το Ελεύθερο Λογισμικό διότι μας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε, να μελετούμε, να μοιραζόμαστε και να βελτιώνουμε το λογισμικό, με το οποίο μπορούμε να εργαζόμασθε με ελευθερία. Αυτή τη φορά η εστίαση είναι στις μικρές συνεισφορές προς την ευρύτερη εικόνα της Κοινότητας του Ελεύθερου Λογισμικού.

"Όταν ο πολύς κόσμος θέλει να αναφερθεί το Ελεύθερο Λογισμικό που χρειάζεται και που θαυμάζει, σκέπτεται τις μεγάλες και γνωστές εφαρμογές. Αυτά τα προγράμματα και οι οργανισμοί που είναι από πίσω, είναι πράγματι πολύ σημαντικοί. Αλλά θα πρέπει, επίσης, να σκεφτούμε και τους αναρίθμητους προγραμματιστές που ξοδεύουν από τον ελεύθερο ή τον εργασιακό τους χρόνο για να γράψουν και να βελτιώσουν τα μικρά κομμάτια λογισμικού πάνω στα οποία επίσης βασιζόμαστε", λέει ο Max Mehl, ο διευθυντής της φετεινής εκστρατείας #ilovefs. "Οι συγγραφείς κώδικα δεν είναι μηχανές και οι συνεισφορές τους αξίζουν τον σεβασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας."

Για την Ημέρα του Αγαπώ το Ελεύθερο Λογισμικό 2015, το FSFE έχει διάφορες προτάσεις γισ το πώς να δείξει κανείς την αγάπη του στους ανθρώπους πίσω από το Ελεύθερο Λογισμικό, όπως για παράδειγμα:

"Το λογισμικό εμπλέκται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Είναι σημαντικό αυτή η τεχνολογία να μας ενισχύει αντί να μας περιορίζει. Οι συντελεστές του Ελεύθερου Λογισμικού προσφέρουν σε όλους την ελευθερία να χρησιμοποιούν, να κατανοούν, να προσαρμόζουν και να μοιράζονται το λογισμικό που εκείνοι έγραψαν. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούν στην υποστήριξη των υπόλοιπων ελευθεριών, όπως της ελευθερίας λόγου, της ελευθερίας τύπου και της ιδιωτικότητας." λέει ο Matthias Kirschner, ο Αντιπρόεδρος του FSFE. "Δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δύναμη ενός απλού 'ευχαριστώ' για να τους δώσουμε κίνητρο στο σημαντικό τους έργο για την κοινωνία. Γι' αυτό, λοιπόν, πείτε ευχαριστώ στις 14 Φεβρουαρίου!"