Νέα

Βοηθήστε μας τώρα να μεγαλώσουμε κι άλλο και κάντε τη διαφορά μέσα στο 2017

στις:

Αυτή τη χρονιά, το FSFE γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του. 15 χρόνια ενδυνάμωσης των χρηστών, υποστήριξης των κοινοτήτων και άσκησης πίεσης για καλύτερη νομοθεσία. 15 χρόνια στα οποία συνειδητοποιήσαμε ότι όλες οι δράσεις, ακόμη κι αν αρχικά φαίνονται αδύνατες, μπορούν να επιτύχουν, όταν δουλεύουμε όλοι και όλες μαζι! Μαζί, πολλές φορές τα καταφέραμε ακόμη και ενάντια στην ισχυρή πίεση που άσκησαν μεγάλες ομάδες συμφερόντων. 15 χρόνια δράσεων, καμία από τις οποίες δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς τη συνεχή υποστήριξη της κοινότητάς μας, τα μέλη της οποίας αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες εργασίας ή συνείσφεραν οικονομικά. Βοηθήστε μας τώρα να μεγαλώσουμε κι άλλο και κάντε τη διαφορά μέσα στο 2017

Δημόσιο Χρήμα - Δημόσιος Κώδικας

Στα μέσα του επόμενου έτους, θα ανακοινώσουμε επίσημα την καινούρια μας καμπάνια για την προσέλκυση νέου κοινού. Ενωμένοι και ενωμένες υπό το μόττο "Δημόσιο Χρήμα, Δημόσιος Κώδικας", θα προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε τα ποσά δημόσιου χρήματος που ξοδεύεται διαρκώς σε χώρες σε όλη την Ευρώπη, με την αγορά μη-Ελεύθερου Λογισμικού και την εξάρτηση από συγκεκριμένους προμηθευτές. Αντιθέτως, η επένδυση σε Ελεύθερο Λογισμικό, θα εξυπηρετούσε τις δημόσιες ανάγκες και τα δημόσια συμφέροντα σε μεγαλύτερο βαθμό. Η καμπάνια στοχεύει στο να κάνει το Ελεύθερο Λογισμικό υποχρεωτικό δια του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις, και να μείνει όχι μόνο στο γράμμα του νόμου αλλά αυτό να εφαρμοστεί και στην πράξη. Αν το Ελεύθερο Λογισμικό γίνει η προεπιλεγμένη λύση για τις δημόσιες διοικήσεις, αυτό θα έχει μαζικά θετική επιρροή σε κάθε άλλο τομέα και στην ενδυνάμωση της κοινωνίας στο σύνολό της. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, θα συνασπιστούμε με άλλες πολιτικές οργανώσεις και θα συγκεντρώσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα από κοινού.

Η επιτυχία αυτής της καμπάνιας εξαρτάται από την υποστήριξή σας. Every Κάθε δωρεά βοηθάει: Χρειάζεται να παράγουμε μεγάλο όγκο ενημερωτικού υλικού και να το διαδώσουμε. Θα θέλαμε να εκπαιδεύσουμε ακτιβιστές και ακτιβίστριεσ και να τους φέρουμε σε επαφή. Θα θέλαμε επίσης να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις όσων εμπλέκονται στην καμπάνια, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τοπικά συμβούλια λήψης αποφάσεων τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στις δημόσιες διοικήσεις. Πέραν όλων αυτών, είμαστε σε επικοινωνία με έναν επαγγελματία video artist, ο οποίος θα δημιουργήσει μία μικρή ταινία που θα εξηγεί τα ωφέλη του Ελεύθερου Λογισμικού στη δημόσια διοίκηση με έναν τρόπο κατανοητό σε όλες και όλους. Αυτό θα κάνει την καμπάνια μας viral.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε το μήνυμα με τη δωρεά σας πριν το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς και δώστε στο κίνημά μας που μάχεται για την καθιέρωση του Ελεύθερου Λογισμικού στη δημόσια διοίκηση την αποφασιστική ενίσχυση που χρειάζεται.

Creative people of FSFE and the PMPC campaign

Η δημιουργική ομάδα της καμπάνιας

Προκλήσεις το 2017

Φυσικά, η παραπάνω καμπάνια δεν θα μας εμποδίσει από το να οργανώσουμε παράλληλα κι άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και να απαιτήσουμε περισσότερο Ελεύθερο Λογισμικό, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Αν αποφασίσετε να γίνετε μέλη μας και να μας παρέχετε σταθερή ενίσχυση, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι βρήκατε τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξετε το κίνημά μας και τη διάδοση του Ελεύθερου Λογισμικού καθόλη τη διάρκεια του νέου έτους και τη διοργάνωση ποικίλων δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές:

Map of Europe with pins in the capital cities that are connected by wires

Connecting Europe

Help us now to grow bigger and make a difference in 2017!