Νέα

Συμμετάσχετε στη "Μέρα Αγάπης για το Ελεύθερο Λογισμικό"

στις:
Γράφτηκε από 

Στις 14 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSFE) σας καλεί να πείτε "Ευχαριστώ" σε όλες και όλους που συνεισφέρουν στο Ελεύθερο Λογισμικό. Το προηγούμενο έτος, η Μέρα Αγάπης για το Ελεύθερο Λογισμικό συνοδεύτηκε από μη-διαδικτυακό ακτιβισμό ώστε να ενημερώσουμε ανθρώπους εκτός του κύκλου μας για τη σημασία του Ελεύθερου Λογισμικού. Αυτή την Τετάρτη, επιστρέφοντας στις ρίζες μας, θα εστιάσουμε στο γιατί έχει αυτή η μέρα δημιουργηθεί: για τον εορτασμό όλης της κοινότητας του Ελεύθερου Λογισμικού.

A sticker with 4 pixeled hearts, labelled with use, study, share, improve.

Αυτοκόλλητο για τους "εραστές" του Ελεύθερου Λογισμικού (παραγγελία)

Το Ελεύθερο Λογισμικό είναι βασισμένο στη συνεργασία και τη διάθεση για συνεχή βελτίωση. Πολλές φορές όμως, μέσα σε όλες αυτές τις αναφορές σφαλμάτων και τα ορόσημα για την ανάπτυξη των εφαρμογών, ξεχνάμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους ανθρώπους που κάνουν την καθημερινότητα μας τόσο πιο εύκολη και πιο ελεύθερη: τους προγραμματιστές, τους μεταφραστές, τους σχεδιαστές ή τους συγγραφείς των εγγράφων που συνοδεύουν είτε μεγάλες σουίτες λογισμικού είτε μικρά, βοηθητικά εργαλεία.

Δείξτε την αγάπη σας για το Ελεύθερο Λογισμικό

Δεν χρειάζεται να είσαι "κομπιουτεράκιας" για να επωφεληθείς από την συχνά αόρατη δουλειά αυτών των ανθρώπων. Σκέψου για μια στιγμή ποιο λογισμικό σε έκανε να απολαμβάνεις τη δουλειά σου ή την προσωπική σου ζωή. Το έκανες; Μοιράσου το! Η ιστοσελίδα της καμπάνιας μας, η αναφορά της τελευταίας χρονιάς, ή η ενημερωμένη σελίδα των "εραστών" του Ελεύθερου Λογισμικού μπορεί να σου δώσει λίγη έμπνευση.

Διέδωσε το και στον πραγματικό κόσμο, σε φίλους/ες και συναδέλφους, και γίνε μέρος του #ilovefs πλήθους στα κοινωνικά δίκτυα και ιστολόγια. Ας απολαύσουμε μια υπέροχη μέρα γεμάτη ευγνωμοσύνη και δημιουργικότητα!