FTF: Diensten

Diensten

Administratieve ondersteuning

We kunnen vragen beantwoorden over het gebruiken en in gebruik nemen van Vrije Softwarelicenties. Onder deze dienstverlening verstaan wij zaken zoals het beschrijven van de mogelijke formele structuren die het beheren van programmacode kunnen vergemakkelijken, hulp bij de communicatie met de belanghebbende gemeenschappen, tot het oplossen van problemen met dubieuze programmeercode. Wij kunnen u ook helpen bij het zoeken naar juridische en technologische specialisten die gespecialiseerde diensten kunnen leveren.

Documentatie en webkoppelingen

We hebben verschillende documenten en webkoppelingen verzameld die duidelijk laten zien wat je van Vrije Software kan verwachten en welke verplichtingen verbonden zijn aan het gebruik ervan. We kunnen ook helpen bij het opsporen van nuttig materiaal voor een specifieke situatie waar u zich eventueel in bevindt.

Opleiding en advies

We hebben een uitgebreid pakket opleidingen en gebruikadvies over Vrije Software. Of u nu op zoek bent naar een eerste inleidende cursus over dit soort licenties of uw huidig gebruik van deze licenties wil optimaliseren, wij hebben een oplossing voor u. Wij hebben ons ook gespecialiseerd in het helpen van personen en projecten om efficiënter gebruik te maken van Vrije Software.

Voordrachten

Wij kunnen voordrachten geven over een breed gamma van onderwerpen. Van Vrije Softwarelicenties tot concreet beheer van programeercode, bedrijfsmodellen, probleemoplossingen en projectbeheer. We stellen geen speciale eisen voor de grootte of de samenstelling van de groep toehoorders. De voordrachten worden gehouden in het kader van FSFE's educatieve missie en tevens voor commerciële activiteiten.

Licenties doen naleven

Wij zijn een partnerschap aangegaan met gpl-violations.org voor het oplossen van licentieproblemen van zowel commerciële als niet-commerciële projecten en producten. Onze betrokkenheid bij deze materie is zuiver educatief en erop gericht om de positie van Vrije Software op langere termijn te versterken.

Fiduciary License Agreement (FLA)

Wij stellen een uitgekiend document ter beschikking waarmee auteursrechten kunnen overgedragen worden, de Fiduciary License Agreement. Dankzij de FLA worden alle auteursrechten (of exclusieve exploitatierechten) geconsolideerd bij één rechtspersoon die zo alle programmeercode van een project kan beheren en beschermen. Wij kunnen projecten en bedrijven helpen om deze overeenkomt te gebruiken en eventueel aan te passen aan hun specifieke situatie.

Het fiduciair programma

Wij gebruiken de FLA ook voor ons fiduciair programma. Projecten kunnen door dit programma de auteursrechten bij de FSFE centraliseren. De FSFE kan zo de juridische zorgen op zich nemen, zodat de ontwikkelaars de handen (en het hoofd) vrij hebben om originele nieuwe oplossingen te bedenken.

Bijkomende informatie

U kan ons contacteren voor extra informatie over onze diensten. Wij beantwoorden zowel commerciële als niet-commerciële vragen en van personen, projecten en bedrijven.

$Date: 2009-12-31 10:49:12 +0100 (Thu, 31 Dec 2009) $ $Author: rolf_camps $