Campaigns

Питайте вашите избранници за Свободния софтуер

ballot box

Поставянето на предизвикателствата към възгледите на местни, регионални и национални политици за Свободния софтуер е важна текуща акция. Въвличането на кандидати и партии в дискусии по софтуерните въпроси, особено в предизборно време, може да има голям ефект.

Как да се питате кандидатите си

Кога да питате

По всяко време е добре да питате кандидатите си за Свободния софтуер, но предизборното време представя изключително добра възможност, тъй като се дава особено внимание на политически програми, намерения и обещания от страна на политиците и техните партии. ФССЕ поддържа уики календар на Европейските избори, който може да ползвате, за да определите най-подходящото време да стартирате вашата собствена "питайте вашите кандидати" кампания. Календарът разчита на информация дадена от общността, така че ви молим да го актуализирате и подобрявате когато имате възможност.

Какви въпроси да задавате

Преди да започнете да задавате въпроси трябва да помислите какво бихте искали да попитате. Съветваме ви, да се запознаете предварително с нашите дейности и направления на работа, новини, както и да прегледате вече зададените въпроси като източник на вдъхновение за вашите собствени.

Как да се свържете с политическите кандидати

Как да се обърнете към политическите партии

Как да увеличите ефекта от действията си

Успешни кампании

По темата

Димитър Генчев $Date$ $Author$