Περίγραμμα

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί με το FSFE

Οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί είναι ανεξάρτητοι από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού και εντελώς αυτόνομοι. Είναι πλήρως αυτενεργούμενοι και αυτοδιαχειριζόμενοι σε όλες τις διοικητικές πτυχές (όπως ιδιότητες μελών, καταστατικό, οικονομικά).

Η ιδιότητα του συνεργαζόμενου σημαίνει επίσημη συμμαχία και άμεση πρόσβαση με το FSFE. Άρα οι συνεργαζόμενοι συνήθως συμμετέχουν στην εσωτερική επικοινωνία και τη διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης συνεργαζόμαστε σε εκστρατείες και εκδηλώσεις όπως οι εμπορικές εκθέσεις.

Αν ενδιαφέρεστε για την ιδιότητα του συνεργαζόμενου, παρακαλούμε διαβάστε τι σημαίνει συνεργαζόμενος με το FSFE και πώς θα γίνετε.

Εθνικός Σύλλογος για το Ελεύθερο Λογισμικό

Ο ANSOL είναι ο ''Εθνικός Σύλλογος για το Ελεύθερο Λογισμικό''. Είναι ένας Πορτογαλικός μη-κερδοσκοπικός σύλλογος αφιερωμένος στην προβολή, ανάπτυξη, έρευνα και μελέτη της Ελευθερίας στις υπολογιστικές διαδικασίες και των κοινωνικών, πολιτικών, φιλοσοφικών, πολιτιστικών, τεχνικών και επιστημονικών επιπτώσεων.

Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού

Η "Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ" (που επίσης ονομάζεται "Greek Linux User Group") είναι μία ελληνική ΜΚΟ/Σωματείο, ο σκοπός του οποίου είναι να προβάλλει το GNU/Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό στην Ελλάδα μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως σεμινάρια, εισαγωγικές ομιλίες σε σχολεία, την καθημερινή λειτουργία εργαστηρίων GNU/Linux (GNU/Linux Labs) σε όλην την επικράτεια και να αγωνίζεται για το Ελεύθερο Λογισμικό στον Ελληνικό δημόσιο τομέα.

Fundația Ceata

Το Fundația Ceata είναι ένα Ρουμανικό Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό και τον Ελεύθερο Πολιτισμό που συμπαρατάσσεται με τη φιλοσοφία του GNU Project για το Ελεύθερο Λογισμικό. Έχει την έδρα του στο Βουκουρέστι και τοπικές ομάδες στο Cluj και τη Μολβαδία. To Ceata (στα ρουμανικά η συμμορία) ξεκίνησε ως ανεπίσημη ομάδα τον Ιούνιο του 2008 και έγινε ίδρυμα τον Φεβρουάριο του 2013. Από την αρχή της ίδρυσής του είναι αναμειγμένο στον ακτιβισμό για το Ελεύθερο Λογισμικό, στην οργάνωση εκδηλώσεων για την ψηφιακή ελευθερία και στην ανάπτυξη έργων Ελεύθερου Λογισμικού και Ελεύθερου Πολιτισμού.

Foundation for a Free Information Infrastructure

Το FFII είναι ένα μη-κερδοσσκοπικό σωματείο σύμφωνα με τον Γερμανικό νόμο, το οποίο προβάλλει μία βιώσιμη ανάπτυξη των αγαθών δημόσιας πληροφόρησης με βάση τα πνευματικά δικαιώματα, τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τα ανοικτά πρότυπα.

Verein zur Förderung Freier Informationen und Software e.V.

Το ffis e.V. είναι ένα Γερμανικό μη-κερδοσκοπικό σωματείο των οπαδών του Ελεύθερου Λογισμικού που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την καθιέρωση της ελεύθερης πληροφορίας και του Ελεύθερου Λογισμικού με διάφορες εκδηλώσεις και έργα.

Σύλλογος για Ελεύθερο Πολιτισμό και Λογισμικό (Föreningen fri kultur och programvara)

Ο Σύλλογος για Ελεύθερο Πολιτισμό και Λογισμικό είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός από τη Σουηδία ο οποίος εργάζεται για μια κοινωνία που συγκροτείται από την ελεύθερη ανταλλαγή γνώσης, ιδεών και πολιτισμού. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται διαθεματικά και συλλέγει στο συνέδριο FSCONS γνώση από πολλές διαφορετικές ομάδες, που συμπεριλαμβάνουν τις Creative Commons, Free Software Foundation Europe, Wikimedia, FriBit και EFN.

Ίδρυμα Ελεύθερης Γνώσης (Fundación Conocimiento Libre)

Το FKF είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με βάση την Ισπανία ο οποίος προωθεί την ιδέα της γνώσης ως ένα δημόσιο αγαθό προσβάσιμο από όλους. Επίκεντρο είναι η Ελεύθερη Γνώση, το Ελεύθερο Λογισμικό, τα Ελεύθερα Πρότυπα και ο Διανοητικός Πλούτος.

Πρωτοβουλία Ελεύθερου Λογισμικού της Ιαπωνίας

Ένα Ιαπωνικό μη-κερδοσκοπικό σωματείο για την προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού.

Ιρλανδικός Οργανισμός Ελεύθερου Λογισμικού

Οι στόχοι του Ιρλανδικού Οργανισμού Ελεύθερου Λογισμικού (IFSO) είναι να εμποδίσει αλλαγές στη νομοθεσία που θα μπορούσαν να βλάψουν τους χρήστες και τους προγραμματιστές του Ελεύθερου Λογισμικού και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για το Ελεύθερο Λογισμικό ανάμεσα στους Ιρλανδούς χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

KDE e.V.

Το KDE e.V. είναι ο επίσημος οργανισμός πίσω από το K Desktop Environment. Το KDE e.V. είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που χειρίζεται νομικά ζητήματα για το έργο KDE, ο στόχος του είναι να υποστηρίζει την ανάπτυξη και τη διάδοση του KDE, του δημοφιλούς περιβάλλοντος γραφείου.

Οργανισμός για το Ελεύθερο Λογισμικό στην Εκπαίδευση και Διδασκαλία

Το OFSET είναι ένα μη-κερδοσκοπικό Γαλλικό σωματείο σύμφωνα με το νόμο του 1901. Ιδρύθηκε σε αντίδραση προς την αργή ανάπτυξη ελεύθερου εκαπιδευτικού λογισμικού για το σύστημα GNU. Θα προβάλλει όλες τις δυνατές μορφές της ανάπτυξης και εντοπιότητας που απαιτεί το παγκόσμιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Fundacion Via Libre

Fundacion Via Libre -- Αργεντινικό Ίδρυμα για το Ελεύθερο Λογισμικό

Vrijschrift

Το Vrijschrift ευαισθητοποιεί σχετικά με το οικονομικό και κοινωνικό νόημα της ελεύθερης γνώσης και πολιτισμού για την κοινωνία μας. Το Vrijschrift εκπληρώνει έναν προστατευτικό και ταυτόχρονα έναν διαφημιστικό ρόλο. Σε διεθνές επίπεδο συνεργαζόμαστε με το Foundation for a Free Information Infrastructure, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού, το Πρόγραμμα Gutenberg και με ένα πλήθος άλλων οργανισμών.

Wilhelm Tux

Wilhelm Tux -- Εκστρατεία για το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελβετικός μη-κερδοσκοπικός όμιλος για το Ελεύθερο Λογισμικό.