Az FSFE társult szervezetei

A társult szervezetek az FSFE-tól függetlenek és teljesen autonómak, minden tekintetben önálló működéssel (tagság, szabályzat, pénzügyek stb.)

A társult státus azt jelenti, hogy a szervezet hivatalos szövetségben és közvetlen kapcsolatban van az FSFE-pal. Így a társult szervezetek rendszerint részesei a belső kommunikációnak és belső konzultációknak. Ezenkívül együttműködünk kampányok, valamint különböző események (pl. szakmai kiállítások) esetében is.

A rendszeres munka jelentős részét a társult szervezetek önkéntesei végzik, vagyis könnyen be lehet kapcsolódni az FSFE tevékenységébe, ha belépünk valamelyikbe.

Amennyiben többet szeretne tudni a társult szervezeti státusról, további információt találhat itt.

National Association for Free Software

Az ANSOL, vagyis a „Nemzeti Szövetség a Szabad Szoftverekért” portugál nonprofit szövetség, mely tevékenységét a számítástechnikai szabadság népszerűsítésének, fejlesztésének, kutatásának és tanulmányozásának, valamint társadalmi, politikai, filozófiai, kulturális, műszaki és tudományos vonatkozásainak szenteli.

Ελληνική Ένωση Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Friends Greek Association)

The "Free Software Friends Greek Association" (also called "Greek Linux User Group" and since June 2010 was given also the name "GNU Greece" by Richard M. Stallman) is a greek NGO/Society, whose purpose is to promote GNU/Linux and Free Software in Greece through various activities as seminars, introduction speeches at schools, daily operation of GNU/Linux Labs around Greece and struggle for Free Software in the Greek public sector.

Fundația Ceata

A Fundația Ceata egy romániai alapítvány, amely a szabad szoftvereket és a szabad kultúrát támogatja, igazodva a GNU projekt szabad szoftver filozófiájához. Az alapítványt Bukarestben jegyezték be, de rendelkezik Kolozs megyei és Moldva Köztársaság-beli helyi szervezetekkel is. A Ceata (romániaiak a „bandáért”) 2008 júniusában informális társaságként kezdte tevékenységét, és 2013 februárjában lett alapítványként bejegyezve. A Ceata a kezdetektől fogva aktívan részt vesz a szabad szoftverek népszerűsítésében, és a szabad szoftvereket, kultúrát és műveket népszerűsítő rendezvényeket szervez.

Foundation for a Free Information Infrastructure

Az FFII (Alapítvány a Szabad Információs Infrastruktúráért) a német jog szerinti nonprofit szövetség, mely az információs közjavak szerzői jogokon, szabad versenyen és nyílt szabványokon alapuló fenntartható fejlesztését népszerűsíti.

Verein zur Förderung Freier Informationen und Software e.V.

Az ffis e.V. németországi szabadszoftver-barátok nonprofit szövetsége, mely különböző események és projektek révén támogatja az információszabadságot és a szabad szoftverek fejlesztését, meggyökeresedését.

Föreningen fri kultur och programvara (Society for Free Culture and Software)

The Society for Free Culture and Software is a Swedish non-profit organisation working for a society built around a free exchange of knowledge, ideas and culture. The society works inter-disciplinary and gathers in the conference FSCONS knowledge from several different groups, including Creative Commons, Free Software Foundation Europe, Wikimedia, FriBit and EFN.

Free Knowledge Foundation (Fundación Conocimiento Libre)

Az FKF egy spanyolországi non-profit szervezet, amely azt az eszmét terjeszti, hogy a tudást mindenki számára szabadon elérhetővé kell tenni. A következő fogalmakra koncentrál: szabad tudás, szabad szoftver, szabad szabványok és szellemi szabadság.

Free Software Initiative of Japan

Japán nonprofit szövetség a szabad szoftverek támogatására.

Irish Free Software Organisation

Az Irish Free Software Organisation (IFSO, Ír Szabad Szoftver Szervezet) célja a szabad szoftvereket használók és fejlesztők számára hátrányos jogalkotás megakadályozása, valamint a szabad szoftverekkel kapcsolatos tudatosság fejlesztése az írországi számítógép-használók között.

KDE e.V.

KDE e.V. is the non-profit organization supporting the KDE community in creating free software. In addition to legal, financial, and organizational support KDE e.V. also provides representation and governance to the community. KDE is creating software with graphical user interfaces for end users. It is most well known for its desktop on GNU/Linux.

Organisation for Free Software in Education and Teaching

Az OFSET (Szövetség az Oktatásban és Tanításban Alkalmazott Szabad Szoftverekért) az 1901-es törvény szerinti franciaországi nonprofit nemzetközi szövetség. Azzal a céllal hozták létre, hogy felgyorsítsa a GNU-rendszerhez kapcsolódó szabad oktatási szoftverek fejlesztését. A globális oktatási rendszer számára szükséges fejlesztés és lokalizáció minden lehetséges formáját népszerűsíti.

Fundacion Via Libre

Fundacion Via Libre — Argentin szabad szoftver szövetség.

Vrijschrift

Vrijschrift creates awareness about the economic and social meaning of free knowledge and culture for our society. Vrijschrift fulfills both a protecting and promoting role. Internationally we work together with the Foundation for a Free Information Infrastructure, the Free Software Foundation Europe, Project Gutenberg and a lot of other organisations.

Wilhelm Tux

Wilhelm Tux — Kampány a szabad szoftverekért. A szabad szoftvereket támogató svájci nonprofit szervezet.