I love Free Software Day 2016

Binnen de Vrije Software-gemeenschap wisselen we veel kritiek uit. We schrijven foutrapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen verbeteren, vragen hen om nieuwe functies en zijn in het algemeen niet verlegen om kritiek te hebben op anderen. Daar is niets verkeerds aan. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om onze waardering te laten zien aan de hardwerkende mensen achter de software. We zouden niet de macht van een eenvoudig "dank je wel" moeten onderschatten bij het motiveren van Vrije Software-medewerkers voor hun belangrijke werk voor de samenleving. 14 Februari (dit jaar op een zondag) is de ideale dag om dat te doen.

Toon je liefde voor Vrije Software

Veel mensen hebben houden met verschillende redenen van Vrije Software (volledige galerij)

Vrije Software is de basis van een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een faire samenleving. Maar zoals mensen nu eenmaal zijn, hebben ze allemaal andere redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld zien!

Valentijnsdag is de traditionele dag om je waardering aan mensen te tonen en daarmee is het de perfecte mogelijkheid om dank je wel te zeggen tegen de medewerkers van de Vrije Software waar je van houd: ontwikkelaars, testers, of documentatieschrijvers van enorme of kleinere projecten. Zij werken allemaal aan het Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag van kunnen genieten.

Maak deel uit van #ilovefs

Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent en wat je doet: iedereen kan op veel verschillende manieren deelnemen aan de "I love Free Software"-dag.

  • Stuur enkele koele video's of foto's van jezelf of van je vrienden, een meme-afbeelding of iets geheel anders; het belangrijkste is creativiteit! En met iedere video en iedere afbeelding neem je automatisch deel aan onze #ilovefs-wedstrijd. Tag gewoon jouw media op Twitter of GnuSocial met #ilovefs of stuur ze via e-mail aan ons om een FSFE-winkel voucher te winnen. Bekijk de afbeeldingen van de afgelopen jarenter inspiratie.
  • onze  postkaart met de tekst: I love Free Software - but I love you more

    #ilovefs postkaart

  • Bedank jouw favoriete medewerkers voor hun werk op een individuele manier. Bijvoorbeeld door het sturen van een van onze postkaarten.
  • Toon publiekelijk je waardering door gebruik te maken van sociale netwerken of van je blog om aan de wereld te demonstreren hoeveel mensen van Vrije Software houden; en daarmee anderen te motiveren om hetzelfde te doen. Gebruik gewoon de hashtag #ilovefs op GnuSocial, Twitter, of andere platforms.
  • Kon je niet vinden wat je zocht? Geen probleem, doe gewoon iets anders! Maak kleine chocoladerepen, ontwerp nieuw promotiemateriaal,... ontdek hoe je #ilovefs met jouw bijdrage unieker kan maken.

Als iedereen een klein deel bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag. Laten we video's en afbeeldingen delen, postkaarten sturen en onze liefde individueel tonen. Vrolijk I love Free Software-dag iedereen!

Verwant nieuws

Jaarverslag van de Free Software Foundation Europe 2018

05 November 2018

"Softwarevrijheid in Europa" is het jaarverslag van de Free Software Foundation Europe (FSFE). In één document geeft het u een overzicht van belangrijke dingen die de FSFE de afgelopen 12 maanden heeft gedaan en bereikt. In het rapport van 2018 leest u over onze verkiezingscampagnes, onze input over de hervorming van het auteursrecht in de Europese Unie en over onze succesvolle aanpak in het eisen van publiek gefinancierde software die openbaar gemaakt wordt onder een Vrije Softwarelicentie. U krijgt ook inzicht in de evenementen die we (mede)georganiseerd hebben en over onze gemeenschap en groepen die ons geholpen hebben met deze prestaties. Tot slot zullen we een aantal cijfers tonen die laten zien op welke middelen we hebben gerekend en een vooruitblik geven voor het komende jaar.

#ilovefs Rapport 2017: liefde en activisme

15 March 2018

Op dinsdag 14 februari werd de "I Love Free Software"-dag voor de achtste keer op rij gevierd, zodat er nu sprake is van een traditie. Deze dag is voor mensen op de hele wereld een speciale dag geworden om hun liefde en affectie niet alleen aan hun partner te verklaren maar ook aan de hele Vrije Software-gemeenschap.

Neem deel aan de I Love Free Software Day 2018

12 February 2018

De Free Software Foundation Europe roept iedereen op om alle bijdragers aan Vrije Software-projecten op 14 februari te bedanken. Vorig jaar zijn we op de jaarlijkse I Love Free Software Day offline actief geweest om met mensen buiten onze informatieluchtbel te praten over het belang van Vrije Software. Komende woensdag gaan we terug naar onze roots en richten we ons op de reden waarom deze dag eigenlijk is uitgevonden: om de Vrije Software-gemeenschap te vieren.

Berlijn verzendt een boodschap voor "I love Free Software"-dag

14 February 2017

Ter gelegenheid van de viering van "I love Free Software"-dag op 14 februari is de Rijksdag in Berlijn afgelopen weekend verlicht geweest met de boodschap "Give Free Software A Chance". Andere boodschappen zijn op verschillende gebouwen en symbolische plaatsen in Berlijn geprojecteerd. "Build Free Software - Not Walls" kon worden gelezen op de Berlijnse muur en het federale ministerie van Financiën is verfraaid met de slogan "Public Money, Public Code". Daarmee vestigen activisten de aandacht op het belang van een grotere waardering van Vrije Software.

I love Free Software Dag 2017

09 February 2017

Het is tijd om "dank u wel" te zeggen op 14 februari, de "I love Free Software"-dag 2017. De Free Software Foundation Europe vraagt aan alle gebruikers van Vrije Software om gebruik te maken van de traditionele dag van de liefde om te denken aan de hardwerkende mensen die meewerken aan de Vrije Software waar we allemaal afhankelijk van zijn. Zoals ieder jaar zijn er veel verschillende manieren om mee te doen aan deze campagne.