I love Free Software Day 2016

Binnen de Vrije Software-gemeenschap wisselen we veel kritiek uit. We schrijven foutrapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen verbeteren, vragen hen om nieuwe functies en zijn in het algemeen niet verlegen om kritiek te hebben op anderen. Daar is niets verkeerds aan. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om onze waardering te laten zien aan de hardwerkende mensen achter de software. We zouden niet de macht van een eenvoudig "dank je wel" moeten onderschatten bij het motiveren van Vrije Software-medewerkers voor hun belangrijke werk voor de samenleving. 14 Februari (dit jaar op een zondag) is de ideale dag om dat te doen.

Toon je liefde voor Vrije Software

Veel mensen hebben houden met verschillende redenen van Vrije Software (volledige galerij)

Vrije Software is de basis van een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een faire samenleving. Maar zoals mensen nu eenmaal zijn, hebben ze allemaal andere redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld zien!

Valentijnsdag is de traditionele dag om je waardering aan mensen te tonen en daarmee is het de perfecte mogelijkheid om dank je wel te zeggen tegen de medewerkers van de Vrije Software waar je van houd: ontwikkelaars, testers, of documentatieschrijvers van enorme of kleinere projecten. Zij werken allemaal aan het Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag van kunnen genieten.

Maak deel uit van #ilovefs

Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent en wat je doet: iedereen kan op veel verschillende manieren deelnemen aan de "I love Free Software"-dag.

  • Stuur enkele koele video's of foto's van jezelf of van je vrienden, een meme-afbeelding of iets geheel anders; het belangrijkste is creativiteit! En met iedere video en iedere afbeelding neem je automatisch deel aan onze #ilovefs-wedstrijd. Tag gewoon jouw media op Twitter of GnuSocial met #ilovefs of stuur ze via e-mail aan ons om een FSFE-winkel voucher te winnen. Bekijk de afbeeldingen van de afgelopen jarenter inspiratie.
  • onze  postkaart met de tekst: I love Free Software - but I love you more

    #ilovefs postkaart

  • Bedank jouw favoriete medewerkers voor hun werk op een individuele manier. Bijvoorbeeld door het sturen van een van onze postkaarten.
  • Toon publiekelijk je waardering door gebruik te maken van sociale netwerken of van je blog om aan de wereld te demonstreren hoeveel mensen van Vrije Software houden; en daarmee anderen te motiveren om hetzelfde te doen. Gebruik gewoon de hashtag #ilovefs op GnuSocial, Twitter, of andere platforms.
  • Kon je niet vinden wat je zocht? Geen probleem, doe gewoon iets anders! Maak kleine chocoladerepen, ontwerp nieuw promotiemateriaal,... ontdek hoe je #ilovefs met jouw bijdrage unieker kan maken.

Als iedereen een klein deel bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag. Laten we video's en afbeeldingen delen, postkaarten sturen en onze liefde individueel tonen. Vrolijk I love Free Software-dag iedereen!

Verwant nieuws

#ilovefs Day verslag 2019

29 March 2019

Op woensdag 14 februari erkennen en vieren we de jaarlijkse "I love Free Software Day". Het is de dag om uw liefde voor Vrije Software te tonen en uw dankbaarheid voor uw favoriete stukjes Vrije Software te uiten. De Free Software Foundation Europe zou graag iedereen die heeft deelgenomen en heeft meegeholpen om er een speciale dag voor alle betrokkenen van te maken enorm willen bedanken.

#ilovefs verslag 2018

08 March 2019

Op woensdag 14 februari vierde onze gemeenschap de jaarlijkse "I love Free Software Dag". Een dag om de liefde te verklaren aan de voor u meest belangrijke gemeenschappen en om de Vrije Software-projecten die ons iedere dag omringen te bedanken. De Free Software Foundation Europe wil ook iedereen bedanken die aanmoedigde en bijdroeg aan deze speciale dag.

FSFE Nieuwsbrief - februari 2018

20 February 2019

"Fondsen die afkomstig zijn van burgers zullen moeten worden geinvesteerd in systemen die kunnen worden hergebruikt en open staan voor een lokaal ecosystem" zegt Francesca Bria, commisaris voor digitale technologie en innovatie van Barcelona. Zij is de drijvende kracht achter het digitale transformatieplan van de stad, dat onder andere als doel heeft om het stadsbestuur over te laten stappen op het gebruik van Vrije Software en open data. force behind the City's Digital Transformation Plan, which - among other things - aims to establish the use of Free Software and open data in the city's administration.

Join the I Love Free Software Day 2019

14 February 2019

Today, as with every year on February 14th, people around the globe are celebrating "I love Free Software" Day by expressing their love and thanks to all the people working behind each Free Software project. Follow the love with the hashtag #IloveFS today and add your own love dedication to the stream!

Jaarverslag van de Free Software Foundation Europe 2018

05 November 2018

"Softwarevrijheid in Europa" is het jaarverslag van de Free Software Foundation Europe (FSFE). In één document geeft het u een overzicht van belangrijke dingen die de FSFE de afgelopen 12 maanden heeft gedaan en bereikt. In het rapport van 2018 leest u over onze verkiezingscampagnes, onze input over de hervorming van het auteursrecht in de Europese Unie en over onze succesvolle aanpak in het eisen van publiek gefinancierde software die openbaar gemaakt wordt onder een Vrije Softwarelicentie. U krijgt ook inzicht in de evenementen die we (mede)georganiseerd hebben en over onze gemeenschap en groepen die ons geholpen hebben met deze prestaties. Tot slot zullen we een aantal cijfers tonen die laten zien op welke middelen we hebben gerekend en een vooruitblik geven voor het komende jaar.