Ελεύθερο Λογισμικό ανάγνωσης αρχείων PDF

Ας ξεφορτωθούμε τις διαφημίσεις μη ελεύθερων PDF

Τι θα σκεφτείτε αν δείτε μια ταμπέλα στην εθνική να γράφει «Χρειάζεστε ένα Volkswagen για να οδηγήσετε σε αυτόν το δρόμο. Επικοινωνήστε με έναν πωλητή της Volkswagen για δωρεάν δοκιμή οδήγησης – Η κυβέρνησή σας»;

Η κατάσταση

Όταν πρόκειται για λογισμικό που ανοίγει PDF αρχεία, είναι η καθημερινή δουλειά πολλών οργανισμών του δημοσίου. Με την καμπάνια μας pdfreaders.org έχουμε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε δημόσιους οργανισμούς που συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό, αποκαλύποντας πόσο συχνές είναι αυτές οι διαφημίσεις για μη-ελεύθερο λογισμικό. Με τη βοήθεια ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη, ερχόμαστε σε επαφή με τους οργανισμούς αυτούς και τους εξηγούμε πώς να βελτιώσουν τους ιστοτόπους τους έτσι ώστε να σέβονται την ελευθερία μας.

PDFreaders.org

Αρχικά το FSFE δημιούργησε το pdfreaders.org. Όλα τα προγράμματα ανάγνωσης στο pdfreaders.org είναι Ελεύθερο Λογισμικό, το οποίο σέβεται τις τέσσερις βασικές σας ελευθερίες να το χρησιμοποιείτε, να το μελετάτε, να το μοιράζεστε και να το βελτιώνετε. Έτσι έχετε τον έλεγχο του υπολογιστή σας και σας βοηθάει να προστατεύετε το ιδιωτικό σας απόρρητο.

Η επαφή με τις δημόσιες υπηρεσίες

Με τη βοήθεια των Μελών μας και εκατοντάδων άλλων ακτιβιστών του Ελεύθερου Λογισμικού, έχουμε συλλέξει πάνω από 2000 αναφορές σφαλμάτων (l.fsfe.org/pdfrb). Το FSFE έχει στείλει μια επιστολή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της λίστας ζητώντας τους ή να αφαιρέσουν τη διαφήμιση ιδιοκτησιακού λογισμικού ή τουλάχιστο να έχουν ισοδύναμη διαφήμιση για Ελεύθερο Λογισμικό, έτσι ώστε οι χρήστες των ιστοτόπων τους να αντιλαμβάνονται ότι έχουν επιλογή. Προς το παρόν περισσότερες από 550 δημόσιες υπηρεσίες έχουν αλλάξει τους ιστοτόπους τους στην κατεύθυνση αυτή.

Συλλογή υπογραφών για την αφαίρεση καταχωρίσεων μη-ελεύθερου λογισμικού

Τη «Συλλογή Υπογραφών για την Αφαίρεση Καταχωρίσεων Ιδιοκτησιακού Λογισμικού από Ιστοτόπους του Δημοσίου» υπόγραψαν περισσότερες από 90 οργανώσεις, 60 επιχειρήσεις και 2690 μεμονωμένα άτομα.

Αν δεν έχετε υπογράψει ακόμη, κάντε το τώρα στο l.fsfe.org/pdfrp!

Τι θέλουμε να κάνουμε

Θα συντηρούμε το pdfreaders.org. Θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τους υπόλοιπους οργανισμούς για να τους υπενθυμίσουμε να διορθώσουν τα σφάλματά τους. Έτσι θα συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την τεκμηρίωσή μας για το πώς γίνεται η επαφή με δημόσιους οργανισμούς, καθώς και πληροφορίες για το πώς γίνεται η επαφή με εταιρείες.

Πάρτε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσετε με θεσμικούς φορείς

Αν ανακαλύψετε μια σελίδα δημόσιου φορέα ή υπηρεσίας δημόσιας διοίκησης, με διαφημίσεις υπέρ του μη-ελεύθερου λογισμικού και δεν βρίσκεται στη λίστα ως διορθωμένη, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί τους από μόνοι σας (http://l.fsfe.org/pdfrf). Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρότυπη επιστολή μας (http://l.fsfe.org/pdfrl). απλά αλλάξτε τη διεύθυνση, το URL και το όνομα. Κατόπιν στείλτε τη μέσω e-mail ή μέσω ταχυδρομείου.

Ενημερώστε μας για τους οργανισμούς με τους οποίους έρχεστε σε επαφή, καθώς και για την πρόοδο που κάνετε. Θα δημοσιεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα μαζί με τους υπόλοιπους αναφερόμενους οργανισμούς.

Free Software Foundation Europe
Schönhauser Allee 6/7, 10119 Berlin, Germany
Phone: +49-30-27595290
http://fsfe.org/campaigns/pdfreaders