I ♥ Free Software

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μια γιορτή αγάπης, είναι μια εξαιρετική ημέρα για να δείξετε αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από κάθε πρωτοβουλία και οργανισμό για το Ελεύθερο Λογισμικό. Γιατί να μην κάνετε τη φετινή 14η Φεβρουαρίου μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα και να τους δείξετε ότι εκτιμάτε τη δουλειά τους;
Δείτε την αναφορά για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου 2011.

Είναι καιρός να το δηλώσουμε δημόσια

Πίσω από κάθε πρωτοβουλία και οργανισμό για το Ελεύθερο Λογισμικό υπάρχουν πραγματικοί, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι. Δείξτε τους ότι εκτιμάτε την εργασία τους – η πράξη σας αυτή θα κάνει όλη τη διαφορά! Μερικοί υποστηρικτές Ελεύθερου Λογισμικού μάς είπαν γιατί αγαπούν το Ελεύθερο Λογισμικό. Ελάτε και ακολουθήστε το παράδειγμά τους, εκδηλώστε την αγάπη σας για το Ελεύθερο Λογισμικό!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκδηλώσετε την αγάπη σας... Εδώ είναι μερικές ιδέες για το πώς να το δηλώσετε αυτό δημόσια και να διακηρύξετε την αγάπη σας για το Ελεύθερο Λογισμικό.

Money can't buy you love...

… αλλά τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν στο αγώνα για την ελευθερία σας. Δωρίστε στο FSFE ή σε κάποια άλλη πρωτοβουλία Ελεύθερου Λογισμικού για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. Εξαρτώνται από τη συνεισφορά σας για να συνεχίσουν την εργασία τους. Βρείτε τον οργανισμό της προτίμησής σας και κάνετε μία δωρεά. Να είστε βέβαιοι ότι η αγάπη σας θα βρει ανταπόκριση.

Δείξτε την αγάπη σας

Διαδώστε την αγάπη σας για το Ελεύθερο Λογισμικό

Για τον ιστοχώρο ή το ιστολόγιό σας

Banner with hearts in modified FSFE logo saying “I love Free Software!”
Banner with hearts saying “I love Free Software!”
Banner with hearts saying “Show you love for Free Software – I love Free Software!”
Transparent heart with “I love Free Software! – Show your love”
Microbutton saying “#ilovefs”

Διαθέτουμε τα γραφικά και σε επεκτάσιμη μορφή SVG αν χρειαστεί να τα προσαρμόσετε. Δεχόμαστε μεταφράσεις αυτών των γραφικών. Παρακαλούμε στείλτε τις ολοκληρωμένες σας μεταφράσεις στο translators@lists.fsfe.org για να τις δημοσιεύσουμε εδώ.

Ευχαριστούμε τον Markus Meier ο οποίος έκανε τα γραφικά!

Γιατί αγαπούν το Ελεύθερο Λογισμικό

"Την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, η Society for Free Culture and Software, επεκτείνει την αγάπη της για έργα όπως Audacity, GIMP, Inkscape και άλλα εργαλεία για ήχο και εικόνα. Αυτά τα εργαλεία σχηματίζουν τη ραχοκοκκαλιά της υποδομής που απαιτείται για την υποστήριξη του Ελεύθερου Πολιτισμού (Free Culture) και ενώ ο Ελεύθερος Πολιτισμός μπορεί τεχνικά να υπάρξει ανεξάρτητα από το Ελεύθερο Λογισμικό, τα δύο κινήματα μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία ελευθερίας η οποία τα κάνει αχώριστα. Χωρίς Ελεύθερο Λογισμικό, οι δραστηριότητές μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολες να πραγματοποιηθούν και κανένα έργο Ελεύθερου Πολιτισμού δεν θα απολάμβανε πλήρη ελευθερία χωρίς την υποδομή που δημιουργούν τα έργα Ελεύθερου Λογισμικού όπως αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Προς όλους όσους στηρίζετε αυτήν την υποδομή: ευχαριστούμε! Σας αγαπάμε!"
Jonas Oberg, Society for Free Culture and Software (Föreningen fri kultur och programvara)

Το Ελεύθερο Λογισμικό είναι κεντρικό σε ό,τι κάνει το KDE και χωρίς Ελεύθερο Λογισμικό το λογισμικό KDE δεν θα υπήρχε.
Το KDE βασίζεται υπερβολικά σε συνεισφορές εθελοντών από όλον τον κόσμο, οι οποίοι, αρχικά, δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Το Ελεύθερο Λογισμικό παρέχει το κοινωνικό συμβόλαιο που κάνει εφαρμόσιμες τέτοιες συνεισφορές, και όπως οι εθελοντές μας γνωρίζουν, βοηθούν στην κατασκευή ενός κοινού αγαθού που να μπορούν να το μοιράζονται όλοι.
Το Ελεύθερο Λογισμικό και ο στόχος του διαμοιρασμού που θέτει δίνει επίσης στο KDE τη διακριτή μη-ιεραρχική αξιοκρατική δομή του. Χωρίς τις αρχές του Ελεύθερου Λογισμικού, το KDE θα χρειαζόταν συγκεντρωτικό έλεγχο των πνευματικών δικαιωμάτων λογισμικού και, άρα, ένα σύνολο ηγετών που θα αποφάσιζαν την κατεύθυνση του λογισμικού που παράγουμε. Οι συνεισφέροντες σε εμάς θα είχαν μικρότερη δυνατότητα να δοκιμάζουν νέες ιδέες, να εργάζονται σε πράγματα τα οποία έχουν πραγματική σημασία για αυτούς και, πάνω από όλα, να είναι Ελεύθεροι.
Χωρίς Ελεύθερο Λογισμικό, δεν θα υπήρχε KDE. Το Ελεύθερο Λογισμικό δίνει ζωή στο KDE. Το KDE αγαπάει το Ελεύθερο Λογισμικό.
Cornelius Schumacher, President of KDE e.V.

"Μερικές δεκαετίες πριν η λέξη "Ελευθερία" είχε ένα πολύ διαφορετικό νόημα από ότι έχει σήμερα. Ζούμε σε μια ψηφιακή κοινωνία στην οποία πολλές πτυχές της ζωής μας και της Ελευθερίας μας, περνάνε μέσα από κάποιο ψηφιακό μέσο. Έχοντας πλήρη έλεγχο του λογισμικού που χρησιμοποιούμε είναι συνεπώς ο μόνος τρόπος να έχουμε πλήρη έλεγχο της Ελευθερίας μας. Αγαπώ το Ελεύθερο Λογισμικό γιατί φροντίζω για την Ελευθερία μου."
Massimo Barbieri, Member of the LUG Scandiano and Fellow of FSFE