I ♥ Free Software

Valentijnsdag is een feest van de liefde, en het is een mooie dag om je liefde en dank te tonen aan de mensen achter alle de Vrije Software initiatieven en organisatie. Waarom deze 14 februari er geen speciale dag van te maken en te tonen dat hun werk word gewaardeerd?
Zie de rapportage over Valentijnsdag 2011.

Tijd om in actie te komen!

Achter elk Vrije Software initiatief en organisatie, zitten echte, gepassioneerde hard-werkende mensen. Laat ze zien dat je hun werk waardeert - het kan een groot verschil uitmaken! Sommige Vrije Software voorstanders hebben ons al verteld waarom ze van Vrije Software houden . Kom en volg hun voorbeeld, verklaar je liefde aan Vrije Software!

Er zijn veel manieren om de liefde te verklaren... Hier zijn wat ideeën voor hoe je er voor je liefde voor Vrije Software uit kunt komen.

Liefde is onbetaalbaar...

… maar het kan bijdragen aan het gevecht voor je vrijheden. Doneer aan de FSFE of een ander Vrije Software initiatief om je dankbaarheid te tonen. Ze zijn afhankelijk van contributies om hun werk voort te zetten. Dus kijk bij je favoriete organisatie en maak een donatie. Je bent er van verzekerd dat ze ook van jou gaan houden.

Toon je liefde

Verspreidt de Vrije Software liefde

Op je website of blog

Banner with hearts in modified FSFE logo saying “I love Free Software!”
Banner with hearts saying “I love Free Software!”
Banner with hearts saying “Show you love for Free Software – I love Free Software!”
Transparent heart with “I love Free Software! – Show your love”
Microbutton saying “#ilovefs”

We hebben de plaatjes ook beschikbaar in schaalbare SVG formaten als je aanpassingen wilt maken. We verwelkomen vertalingen van deze plaatjes: Stuur je vertalingen (die af zijn) naar translators@lists.fsfe.org om ze hier gepubliceerd te hebben.

Met dank aan Markus Meier voor het maken van de plaatjes!

Waarom ze van vrije software houden

"Op Valentijnsdag, verspreid het genootschap voor Vrije Cultuur en Software zijn liefde voor projecten zoals Audacity, Gimp, Inkscape en andere audiovisuele tools. Deze tools vormen het fundament van de infrastructuur dat nodig is om vrije cultuur te behouden en terwijl technisch gezien Vrije Cultuur onafhankelijk van Vrije Software kan bestaan, delen de twee bewegingen een gezamenlijke filosofie van vrijheden dat ze onafscheidelijk maakt. Zonder Vrije Software, zouden onze werkzaamheden zoveel moeilijker uit te voeren zijn en geen Vrije Cultuur project zou de volle vrijheid kunnen genieten zonder de infrastructuur van Vrije Software zoals eerder genoemd. Aan iedereen die deze infrastructuur ondersteund: dank u! We houden van jullie!"
Jonas Oberg, Genootschap van Vrije Cultuur en Software (Föreningen fri kultur och programvara)

De Vrije Software staat centraal bij alles KDE en zonder de Vrije Software zou KDE software niet bestaan.
KDE is overweldigend afhankelijk van contributies van vrijwilligers van over de hele wereld die, initieel, elkaar niet kennen. De Vrije Software maakt een sociaal contract mogelijk dat dit soort contributies mogelijk maakt, omdat onze vrijwilligers weten dat ze helpen met het creëren van een gezamenlijk goed dat door allen kan worden gedeeld.
De Vrije Software en de gedeelde doelen die het maakt geven KDE ook zijn unieke non-hiërarchische meritocratische structuur. Zonder de principes van de Vrije Software, zou KDE gecentraliseerde controle van de software auteursrechten en, op zijn beurt, een stel leiders moeten aanstellen die de richting bepalen van de te maken software. Onze contribuanten zouden minder mogelijkheden hebben om nieuwe ideeën uit te proberen en te werken aan de dingen die zij belangrijk vinden en, boven alles, om Vrij te zijn.
Zonder de Vrije Software, zou er geen KDE zijn. Vrije Software geeft KDE leven. KDE houd van de Vrije Software.
Cornelius Schumacher, Directeur van KDE e.V.

"Een paar decennia geleden had het woord "Vrijheid" een heel andere betekenis dan vandaag de dag. We leven in een digitale samenleving in welke vele aspecten van ons leven en van onze Vrijheid, via een digitaal medium gebeuren. Door de volledige controle over onze software te hebben is daarom de enige manier om de volledige controle over onze Vrijheden te bewaren. Ik hou van de Vrije Software, omdat ik voor mijn Vrijheid zorg.
Massimo Barbieri, Lid van de LUG Scandiano en Fellow van de FSFE