Local FSFE Groups

Germany

A group picture of the German team

The German FSFE Team in 2010 at LinuxHotel.

FSFE's Germany Team unites people who are deeply committed to Free Software activities in Germany and germanophone countries. With mutual trust and joint experience we engage on various levels.

Please see our list of members, severals ways how to contact us, and the latest news and upcoming events related to Free Software in Germany.

Germany Team members

The Germany Team consists of a selection of FSFE members inside and outside Germany, most coordinators of local groups in Germany, and people from Free Software initiatives. Every member enjoys our full trust. This list of members is not complete.

Kontakte

Please feel free to contact us regarding any Germany-related questions. We treat your inquiry as confidential. If you would like to contact us by encrypted email, please contact the team's coordinators using their public GnuPG keys.

For general discussions about Free Software and the FSFE, please refer to FSFE's public germanophone discussion list.

Email: germany@fsfeurope.org
Postal: Free Software Foundation Europe e.V.
Schönhauser Allee 6/7
Stairway 2, 5. floor
10119 Berlin
Phone: +49 30 27595290

News RSS Lajme

The latest news covering FSFE's activities in Germany. Please also have a look at all FSFE news.

Mecklenburg-Vorpommern - Bisherige Regierungsparteien mit offensichtlichen Berührungsängsten bei Freier Software

23 August 2016:

Die Free Software Foundation Europe veröffentlicht heute als Teil der "Koalition Freies Wissen die Wahlprüfsteine für die Wahl zum Landtag von Mecklenburg-Vorpommern am 04. September 2016. Die Parteien konnten Stellung nehmen zur Forderung, öffentlich finanzierte Software als Freie Software zu veröffentlichen, sowie zu ihrer Bereitschaft, Freie Software an Bildungseinrichtungen verstärkt einzusetzen. Die Grünen sind Freier Software gegenüber positiv aufgeschlossen und machen Vorschläge zur Umsetzung. Die Linken haben die Bedeutung „Freier Software“ als solche erkannt -- auch wenn konkrete Vorschläge zur Umsetzung fehlen. SPD und CDU haben dagegen inhaltlich starken Nachholbedarf.

Rrugëzues të Detyrueshëm: ku duhet të bëjnë kujdes klientët tani

25 July 2016:

Deri sot, mundësuesit e shërbimit Internet (ISP-të) në Gjermani përcaktonin cilin rrugëzues duhet të përdornin përdoruesit për t’u lidhur në Internet. Fjala e përdoruesit nuk kish vend në këtë vendim. Kjo ndryshon nga 1 Gushti. Një ligj i ri do t’u lejojë përdoruesve të zgjedhin pajisjen që instalohet në shtëpitë e tyre. FSFE-ja do që të sigurohet se gjithkush i di të drejtat e veta dhe u kërkon përdoruesve të bëjnë të ditura raste kur ISP provojnë t’u bëjnë bisht rregullave të reja.

Udha e gjatë nga rrugëzuesit e detyrueshëm te liria e zgjedhjes

02 September 2015:

Rrugëzuesi. Pavarësisht se shpesh e mbulon pluhuri në qoshe, është një nga pajisjet më të rëndësishme që duhen për të përdorur Internetin apo telefonat. Por: Shumica e përdoruesve në Gjermani nuk e kanë në zotërim këtë pajisje, edhe pse gjendet brena shtëpive të tyre dhe paguajnë për të.

Events RSS iCal Veprimtari

A selection of upcoming events in Germany with FSFE's presence. Please also have a look at the complete list of events.

Fellowship Meeting Rhine/Main, Germany

07 September 2016

On Wednesday, 7 September, the Fellowship group Rhein/Main will meet in the Zentrale Coworking in Frankfurt. We will meet there around 19:00 h.

FSFE Info-booth organized by Fellowship group Rhine/Main at Rotlintstraßenfest in Frankfurt

10 September 2016

On Saturday, 10 September, the Fellowship group Rhein/Main will inform visitors of the Rotlintstraßenfest in Frankfurt. Stop by and have a chat with us!