Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is diep verweven met alle aspecten van onze levens. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, de begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten versterken andere cruciale rechten zoals de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Lees verder...

Ons laatste nieuws Nieuwsoverzicht

Lege gang in een school

FSFE ondertekent Nederlands manifest dat oproept tot verbeteringen in het onderwijs

20 May 2022

Leerlingen zouden geen propriëtaire software hoeven te gebruiken om deel te nemen aan het onderwijsproces. De FSFE sluit zich aan bij de Nederlandse Coalitie Eerlijk Digitaal Onderwijs die oplossingen ondersteunt die de privacy respecteren en die gebruik maken van Vrije Software in scholen.  

Discussion panelists.

Key stakeholders debated the future of Router Freedom in Austria

16 May 2022

Together with the Alliance of Telecommunication Terminal Equipment Manufacturers (VTKE), the FSFE organised the online event "The Future of Router Freedom in Austria" where decision makers could debate with industry and civil society stakeholders on the future developments regarding the free choice of terminal equipment in Austria.  

FSFE roept op tot digitale duurzaamheid in de telecomsector

10 May 2022

In een bijdrage aan een raadpleging die door de Europese telecomregulator BEREC wordt georganiseerd, roept de FSFE op om het niveau van digitale duurzaamheid in de telecomsector te verhogen door de neutraliteit van de apparaten veilig te stellen en het recht in te voeren om iedere software op ieder apparaat te installeren.  

Onze Gemeenschap Doe mee...

De "Publiek Geld Publieke Code"-campagne en het "REUSE"-initiatief hebben me erop attent gemaakt dat de FSFE een organisatie is die dezelfde idealen steunt als ik. Ik wil hen helpen om neer fantastische dingen te doen en nu ben ik dus een trotse FSFE-supporter.

Greg Kroah-Hartman (Linux Kernel-ontwikkelaar)

Ik hoop dat steeds meer mensen het belang van ethisch zijn in hun digitale levens zullen begrijpen en dus bewust Vrije Software gebruiken en dat er uit heel Europea steeds meer vrijwilligers zullen komen. Bekijk ons korte interview met Cryptie Lees ons korte interview met Cryptie

Amandine “Cryptie” (Privacyspecialist)

Ik steun de FSFE omdat zij dat helemaal waard is. Haar gemeenschap is sterk en deskundig op een breed gebied aan onderwerepen dus aan haar missie bijdragen is een goede manier om de Vrije Softwarebeweging te helpen.

Vincent Lequertier (PhD-kandidaat Kunstmatige Intelligentie)

Uw volgende stappen

Informatiemateriaal

Verspreid de boodschap...

Evenementen

02 June 2022

Ada & Zangemann author reading in Cologne, Germany

03 June 2022

Upcycling Android workshop in Cologne, Germany

07 June 2022

'Public Money? Public Code' presentation in Trento, Italy

Alle evenementen...

Fan-artikelen

Bestel...