Italia

Team Italiano

  • Alexjan CarraturoAlexjan Carraturo Italië

  • Michele MarraliMichele Marrali

  • Patrick OhneweinPatrick Ohneweinpenningmeester, Vice-coördinator Italië

  • Carlo PianaCarlo Piana Italië

  • Cristian RigamontiCristian Rigamonti

  • Natale VintoNatale VintoCoördinator

  • Diego ZangaDiego Zanga

News RSS Nieuws

FSFE Italië vraagt politieke partijen naar hun standpunten over Vrije Software

19 February 2018

In het kader van de komende verkiezingen in Italië op 4 maart heeft het landteam FSFE Italië verschillende vragen gestuurd naar de deelnemende partijen om ze uit te dagen ten aanzien van hun standpunt over Vrije Software in de overheid en het onderwijs. We zullen hun antwoorden na ontvangst publiceren en analyseren.

Italiaanse consumenten zouden niet moeten hoeven betalen voor software die zij niet willen - Brief aan de regulerende autoriteiten

17 October 2014

FSFE, de Italiaanse consumentenvereniging ADUC en de Italiaanse groep ILS vragen aan regulerende autoriteiten om concrete stappen te nemen om Italianen te beschermen tegen het gedwongen betalen voor software die ze niet willen of nodig hebben. Het Italiaanse Hooggerechtshof bepaalde in september dat verkopers van computers aan consumenten hun uitgaven aan de prijs voor niet-gewenste niet-vrije software die is voorgeïnstalleerd op pc's en laptop moeten vergoeden. Vandaag hebben FSFE, ADUC en ILS een brief gestuurd aan de Italiaanse competitie-autoriteiten, waarin zij hen oproepen om het zeker te stellen dat verkopers zullen voldoen aan de beslissing van het Hooggerechtshof en de rechten van hun klanten zullen beschermen.

Italië: Hooggerechtshof beëindigt Windowsbelasting

12 September 2014

Het Italiaanse Hooggerechtshof heeft uitgehaald naar de praktijk om kopers van pc's en laptops te dwingen niet-vrije software te gebruiken. Volgens La Repubblica heeft het hof op donderdag bepaald dat een koper van een laptop het recht heeft op de teruggave van de Microsoft Windows-licentie op zijn computer.

Contact

Per contattare il team italiano di FSFE, potete scrivere una e-mail all'indirizzo qui sotto indicato: