Italia

Team Italiano

  • Alexjan CarraturoAlexjan Carraturo Italië

  • Michele MarraliMichele Marrali

  • Patrick OhneweinPatrick Ohneweinpenningmeester, Vice-coördinator Italië

  • Carlo PianaCarlo Piana Italië

  • Natale VintoNatale VintoCoördinator

  • Diego ZangaDiego Zanga

News RSS Nieuws

FSFE Nieuwsbrief - maart 2018

20 March 2018

Met FSFE's Publiek Geld? Publieke Code! campagne eisen we niet alleen dat code die door het volk is betaald ook beschikbaar moet zijn voor het volk. We willen ook goede voorbeelden uitlichten zodat andere beleidsmakers ervan kunnen leren. Twee erg goede voorbeelden zijn artikel 68 en artikel 69 van de "Codice Amministrazione Digitale", een Italiaanse wet die van overheden binnen Italië vereist dat zij de voorkeur geven aan intern gemaakte oplossingen en Vrije Software-oplossingen boven propriëtaire oplossingen. Daarbij komt dat deze overheden de plicht hebben om de broncode en de documentatie van welk zelf ontwikkelde software dan ook die betaald is met publiek geld te delen. Deze wetten plaatsen Italië aan het front van de Europese wetgeving ten gunste van publieke code.

FSFE Italië vraagt politieke partijen naar hun standpunten over Vrije Software

19 February 2018

In het kader van de komende verkiezingen in Italië op 4 maart heeft het landteam FSFE Italië verschillende vragen gestuurd naar de deelnemende partijen om ze uit te dagen ten aanzien van hun standpunt over Vrije Software in de overheid en het onderwijs. We zullen hun antwoorden na ontvangst publiceren en analyseren.

Italiaanse consumenten zouden niet moeten hoeven betalen voor software die zij niet willen - Brief aan de regulerende autoriteiten

17 October 2014

FSFE, de Italiaanse consumentenvereniging ADUC en de Italiaanse groep ILS vragen aan regulerende autoriteiten om concrete stappen te nemen om Italianen te beschermen tegen het gedwongen betalen voor software die ze niet willen of nodig hebben. Het Italiaanse Hooggerechtshof bepaalde in september dat verkopers van computers aan consumenten hun uitgaven aan de prijs voor niet-gewenste niet-vrije software die is voorgeïnstalleerd op pc's en laptop moeten vergoeden. Vandaag hebben FSFE, ADUC en ILS een brief gestuurd aan de Italiaanse competitie-autoriteiten, waarin zij hen oproepen om het zeker te stellen dat verkopers zullen voldoen aan de beslissing van het Hooggerechtshof en de rechten van hun klanten zullen beschermen.

Contact

Per contattare il team italiano di FSFE, potete scrivere una e-mail all'indirizzo qui sotto indicato: