Algemene FAQ

[ ]

Wat is de Freedom Task Force?

De Freedom Task Force geeft ondersteuning bij het gebruik van licenties aan particulieren, projecten en bedrijven.

Ons project wordt beheerd door de Free Software Foundation Europe, wij willen complementair zijn met bestaande groepen en organisaties die juridische ondersteuning geven aan Vrije Software. Wij werken aan een betere ondersteuning van Vrije Software en een grotere bekendheid van de juridische aspecten van de licenties in Europa, om zo op termijn de juridische basis voor Vrije Software te versterken.

Hoe is de Freedom Task Force gestructureerd?

Wij hebben een voltijds coördinator, een netwerk van technische en juridische specialisten, en een netwerk vrijwilligers .

Welke diensten biedt de Freedom Task Force?

Wij bieden ondersteunende diensten voor het gebruik van licenties aan particulieren, projecten en bedrijven, die in contact komen met Vrije Software. Tot deze diensten behoren consultancy, opleiding, fiduciaire diensten en het helpen afdwingen van licenties.

Helpen jullie alleen Europese projecten?

U kan bij ons terecht met alle vragen over licenties, wereldwijd. Als wij zelf niet in staat zijn om uw vraag onmiddellijk te beantwoorden, kunnen wij u in elk geval doorverwijzen naar de juiste instantie. Eén van onze belangrijkste functies is juist om het doeltreffend netwerken te vergemakkelijken.

Hoe kan ik deFreedom Task Force contacteren?

U kan ons bereiken met ons online formulier, mail, post of telefonisch.Hier vindt u alle beschikbare opties.

Welke relatie hebben jullie met gpl-violations.org?

Wij hebben een partnership met gpl-violations.org. We werken vooral samen als we overtredingen van Vrije Softwarelicenties moeten behandelen.

Welke relatie hebben jullie met FSF License Lab?

Alle Free Software Foundations werken samen aan de promotie en de bescherming van Vrije Software. Een praktisch voorbeeld is een recente inbreuk op een licentie die we doorstuurden van de FTF naar het FSF Compliance Lab aangezien het een auteursrecht van de FSF betrof.

Welke relatie hebben jullie met het Software Freedom Law Center?

We hebben als gezamelijk doel het versterken van het Vrije Software-eco-systeem. Wij trachten zoveel mogelijk samen te werken aan de promotie en bescherming van Vrije Software.