I love Free Software Day 2016

Binnen de Vrije Software-gemeenschap wisselen we veel kritiek uit. We schrijven foutrapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen verbeteren, vragen hen om nieuwe functies en zijn in het algemeen niet verlegen om kritiek te hebben op anderen. Daar is niets verkeerds aan. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om onze waardering te laten zien aan de hardwerkende mensen achter de software. We zouden niet de macht van een eenvoudig "dank je wel" moeten onderschatten bij het motiveren van Vrije Software-medewerkers voor hun belangrijke werk voor de samenleving. 14 Februari (dit jaar op een zondag) is de ideale dag om dat te doen.

Toon je liefde voor Vrije Software

Veel mensen hebben houden met verschillende redenen van Vrije Software (volledige galerij)

Vrije Software is de basis van een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een faire samenleving. Maar zoals mensen nu eenmaal zijn, hebben ze allemaal andere redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld zien!

Valentijnsdag is de traditionele dag om je waardering aan mensen te tonen en daarmee is het de perfecte mogelijkheid om dank je wel te zeggen tegen de medewerkers van de Vrije Software waar je van houd: ontwikkelaars, testers, of documentatieschrijvers van enorme of kleinere projecten. Zij werken allemaal aan het Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag van kunnen genieten.

Maak deel uit van #ilovefs

Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent en wat je doet: iedereen kan op veel verschillende manieren deelnemen aan de "I love Free Software"-dag.

  • Stuur enkele koele video's of foto's van jezelf of van je vrienden, een meme-afbeelding of iets geheel anders; het belangrijkste is creativiteit! En met iedere video en iedere afbeelding neem je automatisch deel aan onze #ilovefs-wedstrijd. Tag gewoon jouw media op Twitter of GnuSocial met #ilovefs of stuur ze via e-mail aan ons om een FSFE-winkel voucher te winnen. Bekijk de afbeeldingen van de afgelopen jarenter inspiratie.
  • onze  postkaart met de tekst: I love Free Software - but I love you more

    #ilovefs postkaart

  • Bedank jouw favoriete medewerkers voor hun werk op een individuele manier. Bijvoorbeeld door het sturen van een van onze postkaarten.
  • Toon publiekelijk je waardering door gebruik te maken van sociale netwerken of van je blog om aan de wereld te demonstreren hoeveel mensen van Vrije Software houden; en daarmee anderen te motiveren om hetzelfde te doen. Gebruik gewoon de hashtag #ilovefs op GnuSocial, Twitter, of andere platforms.
  • Kon je niet vinden wat je zocht? Geen probleem, doe gewoon iets anders! Maak kleine chocoladerepen, ontwerp nieuw promotiemateriaal,... ontdek hoe je #ilovefs met jouw bijdrage unieker kan maken.

Als iedereen een klein deel bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag. Laten we video's en afbeeldingen delen, postkaarten sturen en onze liefde individueel tonen. Vrolijk I love Free Software-dag iedereen!

Verwant nieuws

#ilovefs Rapport 2016

22 February 2016:

Zondag 14 februari 2016 was een dag om de liefde te verklaren aan de mensen waar we om geven. Op deze dag viert de Vrije Software-gemeenschap traditioneel jaarlijks "I love Free Software"-dag om de ontwikkelaars achter Vrije Software te bedanken. FSFE vroeg dit jaar voor de zesde keer aan iedereen om deel te nemen en hun waardering en dankbaarheid te uiten aan hun favoriete Vrije Software-bijdragers.

I love Free Software-dag 2016

08 February 2016:

Het is tijd om "dank je wel" te zeggen op 14 februari, de "I love Free Software"-dag 2016. Free Software Foundation Europe vraagt aan alle Vrije Software-gebruikers om deze traditionele dag van de liefde te gebruiken om te denken aan de hardwerkende mensen die bijdragen aan de Vrije Software waar we allemaal van afhankelijk zijn. Zoals ieder jaar zijn er veel verschillende manieren waarop mensen deel kunnen nemen aan deze online campagne, die vijf jaar geleden voor het eerst is gevierd.

#ilovefs Rapport 2015

03 March 2015:

Op zaterdag 14 februari 2015 hebben mensen over de hele wereld hun waardering laten blijken aan zij die bijdragen aan Vrije Software. Het was het vijfde jaar waarin de Free Software Foundation Europe (FSFE) aan mensen vroeg om deel te nemen aan de 'I Love Free Software'-dag. Dit rapport laat de variëteit aan liefdesverklaringen zien die op deze dag hebben plaatsgevonden, inclusief blogs, afbeeldingen, strips, gedichten en een #ilovefs Android-bibliotheek. De FSFE bedankt iedereen die dit jaar de mensen die bijdragen aan Vrije Software hebben gemotiveerd, en vragen aan iedereen om een notitie te maken op 14 februari in hun kalender voor de 'I Love Free Software'-dag van volgend jaar.

Toon je liefde voor Vrije Software

09 February 2015:

Elk jaar op 14 februari vraagt de Free Software Foundation Europe aan alle gebruikers van Vrije Software om te denken aan de hardwerkende mensen in de Vrije Software-gemeenschap, en hen hun dankbaarheid individueel te tonen op deze "I love Free Software"-dag.

#ilovefs Rapport 2014

21 February 2014:

Op 14 februari lieten mensen over de hele wereld hun dankbaarheid en waardering zien voor hun partner en voor Vrije Software en zij die daaraan bijdragen. Met onze jaarlijkse #ilovefs vroegen we u om uw favoriete ontwikkelaars en projecten te bedanken en we waren overweldigd door de resonantie op blogs, sociale netwerken en e-maillijsten.