SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nyheter

Document Freedom Day 2010

Published:

Frigjør dine dokumenter, redd din informasjon!

Vil du kunne lese dine dokumenter om 20 år? Hver dag redigerer du og millioner av andre databrukere tekstdokumenter og regneark, knipser bilder, og tar opp lyd og video. Hva om du ikke kunne lese dine private brev lenger, eller åpne albumet med bryllupsbilder? Hva om du ikke kunne dele filene dine med venner fordi programvaren ikke lot dere snakke med hverandre? For å hjelpe deg å gjøre dokumentene dine fremtidsikre, feirer vi Document Freedom Day 31. mars.

Enhver person kan lagre dokumenter i åpne formater, som er basert på åpne standarder, og være sikker på at folk kan klare å lese filene uavhengig av hvilken programvare de bruker. Hvem som helst kan lage programvare som kan lese og skrive filer i disse formatene. Internett ble bygget på åpne standarder, og det er derfor du ser så mye innovasjon på nett.

På Document Freedom Day vil vi skape bevissthet for åpne dokumentformater og åpne standarder ved å organisere aktiviteter over hele verden med våre samarbeidsorganisasjoner og frivillige.

Gjennom hele mars kommer vi til å spre ordet om åpne dokumentformater og åpne standarder. Vi vil publisere informasjon, uttale oss til pressen, fortelle våre venner om det, og spre DFD-logoen over hele internett.

Det er mange måter å ta del i denne kampanjen, så bli med oss ved å:

Vil du lære mer om åpne standarder?

Document Freedom Day handler om å hjelpe deg til å sikre eierskap over dine egne data. Du burde ikke være knyttet til et spesiell dataprogram for å delta i den digitale verden, og det burde ikke være slik at du må bruke en spesiell programvare for å håndtere informasjon fra din regjering, skole eller andre.

For mer informasjon om Document Freedom Day, se vår nettside: www.documentfreedom.org

Kontakt

Fernanda Weiden
DFD Kampanjekoordinator
E-post: nanda@fsfe.org
Tel:   +41 76 4021866

Cato Auestad