SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

Document Freedom Day 2010

op:

Bevrijd uw documenten, behoud uw informatie!

Zult u over 20 jaar uw documenten nog kunnen lezen? Elke dag bewerken computergebruikers zoals u, teksten en rekenbladen. Ze maken foto's, geluid- en beeldopnamen. Stelt u zich eens voor dat u uw persoonlijke brieven niet meer kan lezen of het foto-album met de foto's van uw huwelijksreis niet meer kan openen. En beeld u in dat u die bestanden niet kan meer uitwisselen met uw vrienden, omdat de software die elk van u gebruikt, niet met elkaar kan communiceren? Om uw documenten toekomstbestendig te maken, vieren wij op 31 maart Document Freedom Day.

Iedereen kan documenten in open-document-formaten bewaren, welke zijn gebaseerd op Open Standaarden, en er zo zeker van zijn dat men die documenten kan lezen, onafhankelijk van de software die gebruikt wordt. Eenieder kan applicaties schrijven die bestanden in deze formaten kunnen lezen en schrijven. Het internet is gefundeerd op Open Standaarden en daardoor ziet u zoveel innovatie online.

Op Document Freedom Day willen wij de bekendheid van Open Document-formaten en Open Standaarden vergroten door samen met partnerorganisaties en vrijwilligers wereldwijd activiteiten te organiseren.

Gedurende de hele maand maart zullen we werken aan de bekendheid van Open Document-formaten. We gaan informatie publiceren, met de media praten, erover praten met onze vrienden en natuurlijk het DFD-logo over het internet verspreiden.

U kunt op veel manieren deelnemen aan deze campagne, maak uw keuze en doe met ons mee:

Wilt u meer weten over Open Standaarden?

Document Freedom Day draait erom dat u daadwerkelijk eigenaar bent van uw gegevens. U hoort niet gebonden te zijn aan bepaalde applicaties om uw leven in de digitale wereld te leiden en u hoort geen specifieke software te gebruiken wanneer u te maken heeft met uw overheid, school of iemand anders.

Voor meer informatie over Document Freedom Day, bezoek onze website: www.documentfreedom.org

Contact

Fernanda Weiden
DFD campagne coördinator
Email: nanda@fsfe.org
Tel:   +41 76 4021866