SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Over ons

Transparantieverklaring

Logo from Transparent Civil Society

Transparency International Duitsland biedt als deel van haar initiatief “transparent civil society” een gids voor het maken van een transparantieverklaring. Deze pagina biedt een overzicht van de relevante informatie op onze website.

  1. Naam, plaats, adres, jaar van oprichting.
  2. Volledige statuten (PDF), notulen van de jaarlijkse vergaderingen, informatie over concrete doelen en hoe we ze willen bereiken.
  3. Datum en andere details over het laatste schrijven van de financiële autoriteiten, dat we in Duitsland belastingaftrekbaar zijn. We zijn ook belastingaftrekbaar in Nederland en Zwitserland.
  4. Namen en functies van onze beslissingnemers.
  5. Rapporten over de activiteiten van de organisatie zijn beschikbaar in onze jaarverslagen. Ook rapporteren we algemeen nieuws, maandelijkse nieuwsbrieven, de jaarlijkse notulen van de algemene vergadering en op onze e-maillijsten over onze activiteiten.
  6. Hoeveel stafleden we hebben en hoeveel zij werken is beschikbaar oponze teampagina.
  7. Informatie over hoe we ons geld gebruiken.
  8. Juridische verbindingen met andere organisaties: we zijn lid van European Digital Rights (EDRi). Verder hebben we geassocieerde organisaties en zusterorganisaties over de hele wereld maar we zijn niet juridisch met hen verbonden..
  9. We noemen de namen van juridische lichamen die meer dan 10% van ons jaarlijkse budget hebben gedoneerd op onze donorpagina. Voor mensen die meer dan 10% van ons jaarlijkse budget doneren doen we dit alleen als zij dit willen, anders blijven zij anoniem onder 'anonieme donaties van privé-personen'.