Pers

Free Software Foundation Europe is een organisatie zonder winstoogmerk die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren. Software is sterk verweven met alle aspecten van onze levens en het is belangrijk dat deze technologie ons tot iets in staat stelt in plaats van ons te beperken. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, te begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten helpen het ondersteunen van andere fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, pers en privacy.

Sterren van het FSFE-logo

Free Software Foundation Europe helpt individuen en organisaties te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. Ze vergroot de rechten van de gebruikers door het afbreken van barrières naar het overgaan op Vrije Software, ze moedigt mensen aan om Vrije Software te gebruiken en te ontwikkelen en ze biedt hulpbronnen om iedereen in staat te stellen om Vrije Software verder te promoten in Europa.

Laatste persberichten

2020-04-03
FSFE Supporters write about Free Software for remote working
2020-04-02
Any Corona tracking app must be used voluntarily and be Free Software
2020-03-30
Freeware, Free Software and the Corona Virus Crisis – Choose your tools wisely!

Neem een abonnement op onze e-maillijst met persberichten om er op de gemakkelijkste manier zeker van te zijn dat u alle FSFE-persberichten ontvangt.

Volg ons nieuws

Naast persberichten publiceren we ook regelmatig belangrijk nieuws over ons werk en onze campagnes. Neem een abonnement op onze RSS-feed en onze nieuwsbrief om zeker te zijn van ontvangst.

Sociale media

Voor direct en heet nieuws kunt u ons ook volgen op Mastodon, Diaspora, Twitter en Facebook.

Perscontact

Richt uw vragen alstubieft aan press@fsfe.org, of per post aan:

Free Software Foundation Europe e.V.
Schönhauser Allee 6/7
10119 Berlin
Germany

Telefoon: +49-30-27595290

Bekijk voor algemene vragen alstublieft onze contactinformatie.

Over FSFE

De Free Software Foundation Europe is in 2001 opgericht als liefdadigheidsinstelling om gebruikers in staat te stellen technologie te controleren. U kunt onze gedefinieerde doelen en de methoden die we gebruiken om deze te bereiken vinden in onze missieverklaring. In onze tijdlijn verzamelden we onze belangrijkste prestaties op verschillende gebieden ter promotie en verdediging van softwarevrijheid in Europa sinds 2001.

Matthias Kirschner, voorzitter van de FSFE:

Verjaardagsvideo - 15 jaren FSFE:

Achtergrond en hulpbronnen