Pers

Free Software Foundation Europe is een organisatie zonder winstoogmerk die gebruikers in staat wil stellen om technologie te controleren. Software is sterk verweven met alle aspecten van onze levens. Het is belangrijk dat deze technologie ons tot iets in staat stelt in plaats van ons te beperken. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, te begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten helpen het ondersteunen van andere fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, pers en privacy.

Sterren van het FSFE-logo

Free Software Foundation Europe helpt individuen en organisaties te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. Ze vergroot de rechten van de gebruikers door het afbreken van barrières naar het overgaan op Vrije Software, ze moedigt mensen aan om Vrije Software te gebruiken en te ontwikkelen en ze biedt hulpbronnen om iedereen in staat te stellen om Vrije Software verder te promoten in Europa.

Laatste persberichten

2019-02-14
Join the I Love Free Software Day 2019
2019-02-05
Zaak-Huawei toont het belang van Vrije Software voor veiligheid
2019-01-24
FSFE publiceert expertbrochure over “Publiek geld? Publieke Money? Public Code!"

Abonneer u op onze e-maillijst met persberichten om op de gemakkelijkste manier alle FSFE-persberichten zeker te ontvangen.

Volg ons nieuws

Naast persberichten publiceren we ook regelmatig belangrijk nieuws over ons werk en onze campagnes. Abonneer u op onze RSS-feed en onze nieuwsbrief om zeker te zijn van ontvangst.

Sociale media

Voor direct en heet nieuws kunt u ons ook volgen op Mastodon, Diaspora, Twitter en Facebook.

Perscontact

Richt uw vragen alstubieft aan press@fsfe.org, of per post aan:

Free Software Foundation Europe e.V.
Schönhauser Allee 6/7
10119 Berlin
Duitsland

Telefoon: +49-30-27595290

Bekijk voor algemene vragen alstublieft onze contactinformatie.

Over FSFE

De Free Software Foundation Europe is in 2001 opgericht als liefdadigheidsinstelling om gebruikers in staat te stellen om technologie te controleren. U kunt onze gedefinieerde doelen en de methoden die we gebruiken om deze te bereiken vinden in onze missieverklaring. In onze tijdlijn verzamelden we onze belangrijkste prestaties op verschillende gebieden ter promotie en verdediging van softwarevrijheid in Europa sinds 2001.

Matthias Kirschner, voorzitter van de FSFE:

Verjaardagsvideo: 15 jaren FSFE:

Achtergrond en hulpbronnen