We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Over ons

Contact

De Free Software Foundation Europe is een geregistreerde vereniging en goed doel zonder winstoogmerk. We bieden steun, informatie en expertise op een brede verscheidenheid aan kwesties met betrekking tot Vrije Software. We moedigen individuen, gemeenschappen en bedrijven aan om bij vragen contact met ons op te nemen. We beheren 's werelds grootste private netwerk van juridische Vrije Software-experts. We beschikken over een vaardig team dat actief is met beleidsonderwerpen en een netwerk van specialisten dat ons adviseert over onze verschillende campagnes.

Algemene inlichtingen

U kunt voor welke vraag dan ook die betrekking op de FSFE zou kunnen hebben altijd contact opnemen door een e-mail te sturen naar contact@fsfe.org.

Als u liever een veilig versleutelde e-mail wilt sturen, schrijf dan alstublieft direct naar Matthias Kirschner.

Pers/Media inlichtingen

Raadpleeg voor media-inlichtingen alstublieft onze persruimte of stuur een e-mail naar press@fsfe.org.

Juridische inlichtingen

Stuur voor het verkrijgen van steun met betrekking tot Vrije Softwarelicenties alstublieft een e-mail naar onze betreffende e-maillijst licence-questions@fsfe.org. Meer details zijn beschikbaar op de pagina Juridische FAQ.

Locatie en postadres van het kantoor

Kaart van de omgeving van het FSFE-kantoor in Berlijn

Free Software Foundation Europe e.V.
Schönhauser Allee 6/7
Stairway 2, 5. floor
10119 Berlin
Germany

Telefoon: +49-30-27595290

Bekijk op OpenStreetMap

Publieke en gemeenschapsdiscussies

De FSFE biedt infrastructuur om de publieke discussie over Vrije Software-onderwerpen aan te zwengelen. We moedigen iedereen aan om in vrijheid de eigen mening te geven op deze platforms, maar houdt u alstublieft de netiquette-richtlijnen in gedachten. In het bijzonder moet u weten dat discussies binnen de technische infrastructuur van de FSFE onder onze Gedragscode vallen. Deze vraagt vriendelijk aan alle deelnemers om uitstekend te zijn naar elkaar.

De meningen die in de publieke discussie geuit worden zijn geen officiële standpunten van de FSFE. Zie voor officiële verklaringen onze persberichtlijsten of neem contact met ons op.

E-maillijsten

Wij hebben een aantal e-maillijsten voor lokale groepen en voor thematische teams. U vindt een volledige lijst van de publieke lijsten op onze e-maillijstserver.

Forum

De FSFE biedt Discourse, een forum-achtig discussieplatform. Het is een aanvulling op onze e-maillijsten en maakt discussies en commentaar mogelijk. Wij verwelkomen u als deelnemer aan deze nieuwe dienst en stellen het op prijs als u helpt deze te verbeteren.

Microblogging

De FSFE en veel supporters gebruiken microblogdiensten om status-updates en interessante links te sturen. Als u graag contact houdt, volg dan de fsfe-gebruiker in verschillende sociale medianetwerken, zoals Mastodon.

We moedigen u aan om de trefwoorden (tags) #FreeSoftware, #IloveFS, etc. in uw berichten te gebruiken.

Lokale groepen

We hebben een netwerk van Vrije Softwarevrijwilligers die elkaar in heel Europa in lokale groepen ontmoeten. Vind meer informatie over hoe ze te bereiken en met hen mee te doen op de pagina met het overzicht van lokale groepen.

Kletsruimtes

Matrix

U bent van harte welkom bij ons op Matrix. De naam van de kamer is #community:fsfe.org en u kunt lid worden met accounts van alle instanties. Neem ook zeker een kijkje in de FSFE-ruimte op #fsfe:fsfe.org om meer aanbevolen kamers te vinden. FSFE-supporters en vrijwilligers kunnen een account krijgen op onze server.

XMPP/Jabber

We hebben een XMPP-kletskamer waar we elkaar kunnen ontmoeten:

  • Server: conference.jabber.fsfe.org
  • Kanaal: community

Andere kanalen kunt u vinden met de kamerzoekfunctie van uw XMPP-client. Als u een account op de FSFE server wilt gebruiken, volg dan alstublieft deze gids.

IRC

U kunt ook met andere Vrije Software-supporters meedoen op IRC:

  • Server: irc.libera.chat
  • Channel: #fsfe