We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Over ons

De Free Software Foundation Europe is een liefdadigheidsvereniging zonder winstoogmerk die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren.

Software is sterk verweven met alle aspecten van onze levens. Het is belangrijk dat deze technologie ons tot iets in staat stelt in plaats van ons te beperken. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, te begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten helpen het ondersteunen van andere fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, pers en privacy.

De FSFE helpt individuen en organisaties te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. De FSFE vergroot de rechten van de gebruikers door het afbreken van barrières naar het overgaan op Vrije Software, moedigt mensen aan om Vrije Software te gebruiken en te ontwikkelen. Ze biedt hulpbronnen om iedereen in staat te stellen om Vrije Software verder te promoten in Europa.

Kom meer te weten over

Onze basis

Neem contact op