Nieuws

FSFE in times of Corona: How a virus affects us

 • 27 March 2020

Among all the serious diseases and deaths it causes, the SARS-CoV-2 virus and its accompanying COVID-19 disease also keep the FSFE and the whole Free Software community in suspense. For our community and other charitable organisations we would share our experiences and lessons learnt from the Corona crisis. 

The FSFE is looking for an executive assistant

 • 11 March 2020

We are looking for an executive assistant to support our work to empower people to control technology. The person will work 25-35 hours per week with our team in the Berlin office and will be in charge of the FSFE's Berlin office operations. 

Expertbrochure voor het moderniseren van publieke digitale infrastructuur met Publieke Code: vertaalde versies online

 • 10 March 2020

Wat is Vrije Software? Hoe draagt het bij aan de digitale soevereiniteit, veiligheid en transparantie van de digitale staatsinfrastructuur? Welke stappen kunnen overheden nemen? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze publicatie "Publiek Geld Publieke Code - Publieke infrastructuur met Vrije Software moderniseren". Na de succesvolle publicatie van de Engelse versie van onze brochure hebben we deze in nog drie andere talen vertaald: Duits, Tsjechisch en Braziliaans Portugees. 

Angst, onzekerheid en twijfel: de barrières naar Routervrijheid in Duitsland

Beschouw dit hypothetische scenario: u bent verhuisd. Behalve alle stress rond het inpakken, transporteren en uitpaken van al uw spullen in uw nieuwe huis moest u ook worden aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Het electriciteitsbedrijf deed moeilijker dan u had gedacht: zij zeiden dat u een andere televisie, een ander broodrooster en een andere koelkast moest kopen en de meeste lampen moest vervangen. 

Uit veiligheidsschandaal rond WhatsApp blijkt de behoefte aan gedecentraliseerde berichtdiensten en digitale soevereiniteit

 • 28 February 2020

Uit het recente veiligheidsschandaal rond WhatsApp en de toegang tot de inhoud van privé-groepen blijkt de urgente behoefte voor actie met betrekking tot veilige communicatie. 

(pre-)FOSDEM +++ IloveFS +++ Gemeenschap

Van ons eigen pre-FOSDEM-evenement, via het opwindende FOSDEM-weekeinde, tot I love Free Software-dag, stond februari bol van opwindend nieuws voor de FSFE. We maakten gebruik van deze mogelijkheden om ons werk te presenteren en gemeenschappen uit Europa te kans te bieden om hun eigen werk te presenteren. Lees over onze kramen en presentaties, over liefde en komende evenementen in onze februari-nieuwsbief. 

I Love Free Software - en u?

 • 12 February 2020

Terwijl u dit leest is er ergens iemand bezig met het verbeteren van de code van Vrije Software die u voor uzelf gebruikt. Vrije Software maakt al lange tijd deel uit van het dagelijks leven van miljarden gebruikers maar de mensen achter de respectievelijke projecten blijven nog vaak onzichtbaar. Samen willen we daar verandering in brengen. Op 14 februari is de "I love Free". Software Day": een dag om uw liefde te tonen en uw favoriete Vrije Software en haar medewerkers te vieren. Doe met ons mee! 

FSFE is hiring: interns and trainees for legal, policy and technical areas

 • 29 January 2020

We are looking for interns and trainees experienced in legal, policy or technical fields. The persons will work 35 hours per week with our team in the FSFE's Berlin office. There will be coordination with remote staff and volunteers, and depending on the work area opportunity to participate in events and meetings throughout Europe. 

Verslag van 36c3, about:freedom - about:fsfe

 • 22 January 2020
 • Bonnie Mehring

Eind december was FSFE in Leipzig aanwezig op het 36e Chaos Communication Congress. Zoals in vorige jaren waren we op het congres aanwezig met veel informatiemateriaal, lezingen en werkgroepen. FSFE was een van de hoofd-organisatoren van het about:freedom-cluster: een vereniging van 12 organisaties en groepen uit de burgersamenleving. Samen met de andere organisaties legden we de focus op digitale rechten en zaken die te maken hebben met netwerkbeleid. 

Cory Doctorow +++ (pre-) FOSDEM +++ 36C3

2020 Is niet alleen een nieuw jaar, het is ook de dageraad van een nieuw decennium. Met steeds meer door software aangestuurde geautomatiseerde systemen is politieke vertegenwoordiging van vrijheid meer dan ooit nodig. Lees in onze januari-nieuwsbrief waarom Cory Doctorow de FSFE financieel steunt en waarom u dat ook zou moeten doen. Lees over onze komende FOSDEM-activiteiten waaronder onze pre-FOSDEM-ontmoeting en reflecties over onze aanwezigheid op het Chaos Communication Congress. We hebben ook een nieuwe Software Freedom Podcast met Harald Welte en verslagen uit onze gemeenschap. 

Software Freedom Podcast #4 over REUSE met Carmen Bianca Bakker

 • 21 January 2020

In de maandelijkse Software Freedom Podcast praten we met mensen die inspirerende ideeën hebben over softwarevrijheid. In deze aflevering praten we met Carmen Bianca Bakker over het REUSE-project. Hiermee gaan we in op het erg brede onderwerp softwarelicenties, de problemen die daarmee verbonden zijn en die REUSE met drie eenvoudige stappen kan oplossen.  

Software Freedom Podcast #3 over Vrije Software mobiele telefooncommunicatie met Harald Welte

 • 20 December 2019

Eén keer per maand praten we met mensen die inspirerende ideeën hebben over softwarevrijheid. In deze derde aflevering is onze gast Vrije Softwareprogrammeur en -activist Harald Welte. Harald bespreekt met ons zijn huidige projecten op het gebied van mobiele telefooncommunicatie en de algemene status van Vrije Software op dit gebied.  

CDU wil publieke code +++ Gemeenschapsontmoeting +++ 36C3

De laatste nieuwsbrief van het jaar bevat opwindend nieuws voor softwarevrijheid: de grootste conservatieve partij in Europa, de Duitse CDU, onderschreef het principe dat met publiek geld ontwikkelde software onder een Vrije Softwarelicentie moet vallen. Verder nodigen we u uit om meer te lezen over wat de FSFE de afgelopen 12 maanden heeft gedaan en bereikt en om u te verdiepen in het verslag van Florian Snow van onze jaarlijkse gemeenschapsontmoeting 2019. Ook vindt u een vooruitblik op onze deelname aan 36C3, de grootste conferentie over hacken in Europa en een oproep voor uw steun en hulp bij het voortzetten van onze missie om gebruikers in staat te stellen om technologie te controleren. 

Verslag van de FSFE-gemeenschapsontmoeting 2019 in Bolzano (Italië)

Dit jaar vond de FSFE-gemeenschapsontmoeting plaats op vrijdag 15 november en zaterdag 16 november 2019 en wel in het kader van SFSCon: een jaarlijks evenement over Vrije Software in de stad Bolzano (Zuid-Tirol, Italië). Net als in vorige edities gaf het inbedden van onze gemeenschapsontmoeting in een ander evenement ons de mogelijkheid om verschillende delen van onze eigen gemeenschap te ontmoeten en om in contact te komen met mensen uit andere gemeenschappen. 

De laatste 12 maanden in het licht van softwarevrijheid

In de afgelopen 12 maanden hebben we met de hulp van onze vrijwilligers, door hun donaties en harde werk, veel bereikt. Dankzij hun steun hebben we met succes onze PMPC-campagne kunnen voortzetten, de licentiepraktijken kunnen vereenvoudigen door middel van ons REUSE-initiatief en konden we opkomen voor routervrijheid in Europa. We zullen in 2020 met nog meer kracht voor ons werk terugkomen. Help ons alstublieft met een donatie zodat we onze succesvolle inzet voor Vrije Software kunnen voortzetten. 

FSFE nieuwsbrief - november 2019

 • 27 November 2019
 • Galia Mancheva

Deze maand presenteren we onze Portugese vrienden van ANSOL en hun succesverhaal over het oplossen van de problemen die DRM in hun land creëert en geven we tips over hoe u soortgelijke acties kunt ondernemen in het land waar u woont. Aflevering 2 van de FSFE's Software Freedom Podcast is verschenen en wij wijden het aan de KDE-gemeenschap en de transformaties en updates die zij momenteel uitvoeren. U kunt aankomende evenementen en interessante verhalen ontdekken met beelden van de evenementen waar onze gemeenschap Vrije Software door heel Europa heen heeft gepromoot. We bieden een voorproefje van het officiële rapport van de FSFE over de jaarlijkse gemeenschapsbijeenkomst dit jaar in Bolzano (Italië). In de Word Actief- sectie vragen we om uw hulp met het nieuwe "Publieke Geld? Publieke Code!"-initiatief. We hebben meer gemeenten en openbare lichamen nodig om de principes te omarmen en deel uit te maken van de ondertekenaars. 

FSFE verwelkomt beslissing van de CDU om Vrije Software verplicht te stellen

 • 25 November 2019

De Free Software Foundation Europe verwelkomt de resolutie op de partijconferentie van de CDU over het gebruik van Vrije Software. Op de 32ste partij conferentie dit weekend heeft de CDU besloten om mee te doen met de eis van de FSFE dat software die met overheidsgeld is ontwikkeld openbaar beschikbaar zou moeten zijn als Vrije Software. Deze beslissing sluit aan bij onze "Publiek Geld? Publieke Code!"-campagne, die wordt ondersteund door meer dan 170 organisaties en 26.000 individuen. 

Input for the BEREC's guidelines on Router Freedom in Europe

Router Freedom is the right of customers of any Internet Service Provider (ISP) to choose and use a private modem and router instead of a router that the ISP forces them to use. The Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) drafted guidelines for national agencies how to deal with Router Freedom in their countries. The Free Software Foundation Europe (FSFE) provided mixed feedback to an ongoing public consulation.  

Hoe we DRM in Portugal hebben opgelost (en dat kunt u ook)

 • 13 November 2019
 • Paula Simões,
 • Marcos Marado

Na 15 jaar geprobeerd te hebben om het DRM-probleem op te lossen zijn de Portugese Vereniging voor Vrije Software ANSOL en de Vereniging voor Vrij Onderwijs AEL er eindelijk in geslaagd om te verkrijgen wat ze zochten: een oplossing voor de DRM-situatie in Portugal. 

Get Active: “Public Money? Public Code!” in the Kassel city parliament

 • 12 November 2019
 • Bonnie Mehring

Our EU-wide campaign "Public Money? Public Code!" has made it to the city parliament in Kassel (Germany). The parliamentary group, consisting of FDP, Freie Wähler (Free Voters) and Pirates, has proposed a motion "Public Money - Public Code as a Principle in Software Procurement". The motion calls on the magistrate to follow the principle of "Public Money, Public Code" when purchasing new software and to focus increasingly on Free Software as well as Open Standards.  

Software Freedom Podcast #2 about KDE with Lydia Pintscher

 • 12 November 2019

We are back with the second episode of our Software Freedom Podcast! Once a month, we talk with people who have inspiring ideas about software freedom. In this episode, we talk with Lydia Pintscher from KDE about the development of the KDE community, the different KDE projects and the issues they will be tackling over the next two years.  

Oproep voor sessies "about:freedom" tijdens 36C3

In de context van het 36e Chaos Communication Congress dat van 27 tot 30 december plaats zal vinden in Leipzig nodigt FSFE u weer met veel plezier uit als gast op een assemblee in het "about:freedom"-cluster. We bieden aandacht en een podium voor zelf-georganiseerde sessies door en voor onze gemeenschap en vrienden. Dit is onze oproep voor participatie. 

FSFE nieuwsbief - oktober 2019

 • 30 October 2019

Deze maand richten we onze aandacht op digitale beperkingen en de internationale dag tegen digitale beperkingen. Daarom lanceerden we onze eerste aflevering van de maandelijkse Software Freedom Podcast, deze keer met Cory Doctorow in de hoofdrol. We hebben ons jaarverslag gepubliceerd, waarin we onze activiteiten van de afgelopen 12 maanden hebben samengevat en waarin we een licht werpen op de gemeenschap waarop we ons succes hebben gebouwd. Zoals gewoonlijk zult u ook de komende evenementen met de FSFE ontdekken, waaronder onze jaarlijkse gemeenschapsbijeenkomst, evenals opnames van en informatie over evenementen waaraan we hebben deelgenomen. 

Routervrijheid: soevereiniteit over uw digitale apparatuur terugwinnen

Het recht om uw eigen modem en router te kiezen is een basisvoorwaarde voor een neutrale, veilige en gezonde digitale omgeving. Als u uw router niet kunt beheren dan is uw digitale vrijheid waarschijnlijk gecompromitteerd. De FSFE vecht al jaren voor routervrijheid in Duitsland. Het debat is nu aangekomen op het Europese niveau waarbij de aanbieders van internetdiensten hun specifieke routers aan klanten opleggen. De FSFE heeft een activiteitenpakket voorbereid voor mensen en organisaties die geïnteresseerd zijn in het bepleiten van hun vrijheid om zich in te zetten voor de keuzevrijheid. 

Annual report of the Free Software Foundation Europe 2019

 • 22 October 2019

"Software Freedom in Europe" is the yearly report of the Free Software Foundation Europe e.V. (FSFE). In one document, it gives you a breakdown of important things the FSFE has done and achieved during the last 12 months. Among many other interesting stories, in the 2019 report you will read about our ongoing work for router freedom in Europe, about the first Parliament in Europe who joins our "Public Money? Public Code!" campaign, about our new version of REUSE tools to help Free Software developers with easy license compliance and about much more of our multi-faceted policy work - all together aiming at a world in which users are in control of technology! 

De FSFE herkiest voorzitter, vicevoorzitter en penningmeester

 • 14 October 2019

De Algemene Vergadering van dit jaar vond op 12 oktober in Essen (Duitsland) plaats. Daar hebben de leden van de FSFE Matthias Kirschner als voorzitter, Heiki Lõhmus als vicevoorzitter en Patrick Ohnewein als penningmeester herkozen voor weer een tweejarige termijn. 

Vandaag is de Dag Tegen DRM

 • 12 October 2019

Doe met ons en de Free Software Foundation mee in het gevecht tegen DRM! Digitaal beperkingenbeheer (Digital Restrictions Management; DRM) is iedere technologie die is ingebouwd in een elektronisch product of dienst met het doel om haar gebruik te beperken. Het is ontworpen om te voorkomen dat gebruikers digitale technologie gebruiken op manieren die niet overeenkomen met de zakelijke agenda van een inhoudsleverancier of fabrikant van apparatuur.  

Software Freedom Podcast 1 op de Dag Tegen DRM met Cory Doctorow

 • 12 October 2019

We hebben een podcast! Met ingang van dit eerste deel zullen we een keer per maand praten met mensen die inspirerende ideeën hebben over softwarevrijheid. In het eerste deel van onze Software Freedom Podcast zullen we met Cory Doctorow, een Brits-Canadese schrijver, politiek activist en co-eindredacteur van de blog boingboing.net, ingaan op het probleem van digitaal beperkingenbeheer (Digital Restrictions Management; DRM). Cory Doctorow is een prominente supporter van softwarevrijheid en een minder beperkend auteursrecht. Zijn boeken zijn gepubliceerd onder Creative Commons-licenties.  

Freedomvote schijnt voor landelijke verkiezingen haar licht op Zwitserse kandidaten

Freedomvote.ch is terug. Het doel van de Zwitserse Freedomvote-campagne is kiezers te adviseren over de kandidaten die meedoen aan de verkiezing. Net als in de vorige editie in 2015 biedt het kandidaten de mogelijkheid om hun posities ten aanzien van verschillende onderwerpen, waaronder Vrije Software, te presenteren. Meer dan 160 kandidaten doen al mee en bewijzen dat voor kiezers en kandidaten digitale onderwerpen steeds belangrijker worden.  

Open brief “Vrije en open bron EU beleidsaanbevelingen”

Eind september organiseerden we een bijeenkomst in Brussel om Vrije Software-experts uit heel Europa bijeen te brengen. Doel van de bijeenkomst was om te discussiëren over Vrije Software en zijn drijvende rol in de digitale transformatie in Europa, en in het bijzonder over hoe de Europese instellingen deze ontwikkelingen verder kunnen faciliteren. 

Maak deel uit van FSFE's gemeenschapsontmoeting van dit jaar

 • 30 September 2019
 • Bonnie Mehring

Over minder dan 2 maanden vindt de jaarlijkse gemeenschapsontmoeting van de FSFE plaats: van 15 tot 17 november op SFScon in Bolzano (Italië). Er zullen inspirerende gesprekken plaatsvinden, zowel vanuit de FSFE-gemeenschap als vanuit SFScon en er zullen vele sociale bijeenkomsten zijn. Het maakt niet uit of u een oude vrijwilliger bent of dat u nog nooit van ons gehoord heeft: iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE is welkom om deel te nemen.  

FSFE nieuwsbrief - september 2019

 • 27 September 2019

In de nieuwsbrief van deze maand richten we onze aandacht op de impact van Vrije Software op concurrentie, in een stuk geschreven door onze gastdeskundige prof. dr. Simon Schlauri. We maken ook van de gelegenheid gebruik om de geweldige vooruitgang die we in het REUSE-project hebben geboekt om het auteursrecht en de licenties voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken. Verder naar beneden kunt u de komende evenementen en informatie over de FSFE Annual Community Meeting ontdekken en enkele foto's en video-opnames zien van evenementen waarop onze gemeenschap door heel Europa heen Vrije Software heeft gepromoot. We bevelen ook enkele artikelen aan die u nuttig zou kunnen vinden. 

Richard Stallman neemt ontslag als voorzitter van de Free Software Foundation

 • 17 September 2019

Op 16 september heeft een van onze onafhankelijke zusterorganisaties, de in de Verenigde Staten gevestigde Free Software Foundation (FSF), het vertrek van Richard M. Stallman als haar voorzitter bekendgemaakt. Hoewel we Richard's rol in het stichten van de Vrije Software-beweging erkennen verwelkomen we deze beslissing. 

  Afsluiten radiocommunicatie: kritiek op de controversiële richtlijn zal Europese Commissie waarschijnlijk niet van gedachten doen veranderen

  Sinds 2014 heeft een Europese richtlijn als gevolg dat gebruikers worden gehinderd bij het laden van software op hun radio-apparatuur, zoals mobiele telefoons, laptops en routers. Terwijl de Europese Commissie onlangs een feedbackperiode heeft afgesloten waarin burgers hun ideeën over de gevolgen van de richtlijn konden delen, maakt de FSFE zich zorgen dat de feedback heel goed onopgemerkt kan blijven. Lees meer over de ontvangen feedback en over wat er voor ons ligt. 

  REUSE maakt auteursrecht en licenties makkelijker dan ooit

  • 07 August 2019
  • Carmen Bianca Bakker,

  REUSE helpt ontwikkelaars om het auteursrecht en de licenties van hun projecten te verklaren. Vandaag publiceerde het REUSE-project versie 3.0 van haar specificatie. De nieuwe editie wordt vergezeld van een helper-gereedschap en maakt het overnemen van beste praktijken makkelijker dan ooit. 

  De impact van Vrije Software op de concurrentie door Prof. Dr. Simon Schlauri

  • 06 August 2019
  • Prof. Dr. Simon Schlauri

  Verstoort de overheid de markt door het uitbrengen van Vrije Software? Een artikel van Prof. Dr. Simon Schlauri over de juridische en economische argumenten die uit deze vraag voortvloeien en dat oorspronkelijk is geschreven voor onze beleidsbrochure "Publiek geld? Publieke Code!". 

  FSFE Nieuwsbrief - juli 2019

  • 24 July 2019
  • Galia Mancheva

  In de nieuwsbrief van deze maand gaat de aandacht uit naar onze nieuwe testimonials-pagina en de vers voorbereide samenvatting van FSFE's jaarlijkse juridische licentiewerkgroep die plaatsvond in Barcelona. Verder kunt u de komende evenementen waaraan we deelnemen en die we organiseren ontdekken, evenals enkele visuele details bekijken over hoe en waar we in staat waren om het gebruik van Vrije Software in Europa te promoten en uit te breiden. 

  Bundesfreiwilligendienst bei der Free Software Foundation Europe (FSFE)

  • 01 July 2019

  Du bist zwischen 16 und 24 Jahre alt und möchtest Dich im gesellschaftlichen Engagement ausprobieren bevor es mit Ausbildung oder Uni weitergeht? Außerdem beherrschst Du Englisch fließend in Wort und Schrift, verfügst über gute Deutschkenntnisse und hast Interesse an Technik? Dann bist Du bei der FSFE goldrichtig! 

  FSFE Nieuwsbrief - juni 2019

  • 27 June 2019
  • Galia Mancheva

  De nieuwsbrief van deze maand licht de Google/Huawei-zaak en het bredere beeld dat dit aan ons openbaart uit. In de word Actief-sectie roepen we u op proactief het gebruik van Vrije Software te promoten. U kunt erachter komen wat er gebeurde op onze Web-a-thon in Frankfurt am Main en enkele media bekijken over onze acties voor het promoten en verbeteren van het bewustzijn van Vrije Software onder een breder publiek. En u kunt lezen wat we gepland hebben voor de nabije toekomst, waar u deel van kunt uitmaken. 

  Google verbiedt Huawei toegang tot software en drie conclusies die we hieruit kunnen trekken

  • 20 May 2019

  Google verbiedt de Chinese IT-gigant Huawei toegang tot Google's propriëtaire onderdelen van het Android mobiel besturingssysteem hetgeen de IT-veiligheid bedreigt. Dit licht het belang van Vrije Software voor technologiegebruikers, overheden en bedrijven uit. De Free Software Foundation Europe (FSFE) presenteert drie essentiële lessen uit deze zaak. 

  FSFE Nieuwsbrief - mei 2019

  In deze editie van de nieuwsbrief gaat de speciale aandacht uit naar de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. We vertellen het verhaal van de Spaanse Pica Pica Hacklab die succesvol onze "Publiek Geld? Publieke Code!"-campagne gebruikten om het parlement van Asturië te beïnvloeden. Pica Pica's verhaal brengt ons bij de komende Europese verkiezingen waardoor het Europees Parlement nieuwe leden zal krijgen. We bieden dus advies en tips over hoe u actief Vrije Software bij hen kunt promoten. Zoals altijd zult u ook lezen over de evenementen waar de FSFE deze maand aan deelneemt en terugkijken naar wat er in de afgelopen maand is gebeurd. 

  Publiek Geld, Publieke Code: München een stap terug; anderen twee stappen vooruit

  • 15 May 2019

  Meer dan twee jaar geleden beëindigde München haar strategie van het ontwikkelen van een onafhankelijke IT-infrastructuur gebouwd met Vrije Software en het vrije besturingssysteem GNU/Linux. Zij werden weer afhankelijk van propriëtaire software. We volgden dit proces op de voet en willen u vandaag op de hoogte brengen van wat er sindsdien is gebeurd in München en Europa als geheel. Is het ons gelukt om meer onafhankelijkheid en controle over onze IT te verkrijgen of zijn er meer afhankelijkheden op monopolies ontstaan tijdens de afgelopen twee jaar?  

  Vrije Software in München - FSFE bedankt cabaretière Christine Prayon

  • 15 May 2019

  Gisteren ontving politiek cabaretière Christine Prayon Dieter Hildebrandt Prijs van de stad München, waaraan 10.000 euro is verbonden, voor het eisen van politieke of onmiskenbaar socio-kritische politieke satire. Prayon doneert het prijzengeld aan de Free Software Foundation Europe. 

  Hoe het parlement van Asturië besloot om de open brief met het verzoek om "Publiek Geld? Publieke Code!" te ondertekenen: een interview met Iyán Méndez Veiga

  "Deze Algemene Vergadering steunt en bindt zich aan de internationale campagne "Publiek Geld? Publieke Code!" - dit is een citaat uit het eerste artikel in een recent voorstel van het Parlement van Asturië aan de regering. Dit is ook het succesvolle einde van de voortdurende invloed van Oviedo's lokale hackerspace "Pica Pica Hacklab", die gebruik maakt van FSFE-campagnemateriaal en haar zelf ontwikkelde "sociale hacking". Ondertussen heeft het Parlement van Asturië, als eerste Parlement ooit, deze woorden schriftelijk gesteund en officieel de open brief van onze campagne "Publiek geld? Publieke Code" ondertekend. Om licht te werpen op dit succesvolle verhaal en lokale groepen over de hele wereld te inspireren hebben we Iyán Méndez Veiga, een lid van Pica Pica Hacklab, geïnterviewd. 

  FSFE Nieuwsbrief - april 2019

  • 24 April 2019
  • Galia Mancheva

  De nieuwsbrief van deze maand licht de aanwezigheid van FSFE's campagne "Publiek Geld? Publieke Code!" in Duitse media en haar groeiende populariteit door Europa uit. U kunt een korte herinnering van het nieuws betreffende de stemming over de Auteursrichtlijn vinden evenals een korte samenvatting van wat we verder hebben gedaan gedurende de afgelopen maand. In de Word Actief-sectie van deze maand herinneren we u aan de nieuwe open oproep voor de lancering van het Next Generation Internet project waar we deel van uitmaken. Verder kunt u meer te weten komen over nieuwe evenementen die we bezoeken en de Web-a-thon die we in Frankfurt am Main organiseren. 

  #ilovefs Day verslag 2019

  • 29 March 2019

  Op woensdag 14 februari erkennen en vieren we de jaarlijkse "I love Free Software Day". Het is de dag om uw liefde voor Vrije Software te tonen en uw dankbaarheid voor uw favoriete stukjes Vrije Software te uiten. De Free Software Foundation Europe zou graag iedereen die heeft deelgenomen en heeft meegeholpen om er een speciale dag voor alle betrokkenen van te maken enorm willen bedanken. 

  Auteursrechtrichtlijn: EU neemt op het laatste moment maatregelen voor Vrije Software [bijgewerkt]

  • 26 March 2019

  Het Europees Parlement nam de controversiële auteursrechtrichtlijn aan met 348 stemmen voor, 274 stemmen tegen en 36 onthoudingen. Deze stemming markeert het einde van jarenlange debatten in de Europese Unie. Verhitte debatten over de introductie van uploadfilters zijn geëindigd in protesten van tienduizenden mensen door heel Europa heen. In een actie op het laatste moment, in september 2018, nam het Europees Parlement een amendement aan en voerde de trialoog door om tenminste platforms te beschermen waarop Vrije en Open Bron Software wordt ontwikkeld. 

  FSFE Nieuwsbrief - maart 2019

  • 20 March 2019
  • Galia Mancheva

  De nieuwsbrief van deze maand licht het nieuwe project waar de FSFE recent aan deelnam uit. Deze biedt financieringsmogelijkheden waar u voordeel van kunt hebben. U kunt het laatste nieuws over de auteursrichtlijnherziening en ten aanzien van artikel 13 lezen, evenals een korte samenvatting van wat er verder in de afgelopen maand is gebeurd. In de "keuze van de redactie"-sectie van deze maand kunt u interessant nieuws vinden rond de ontwikkelingen met betrekking tot de radio-apparatuurrichtlijn en erachter komen wie er verder steun verlenen aan onze "Publiek Geld? Publieke Code!"-campagne. Wat hebben zij erover te zeggen? 

  International Women's Day: No freedom without diversity and gender equality

  Today, the FSFE celebrates International Women's Day, a global day calling for women's rights and gender parity. As in many other communities, women in Free Software communities face gender discrimination on a daily basis. To help improve their environment and raise awareness, the FSFE wants to use today's occasion to share our ongoing efforts to improve gender balance and ensure gender equality.  

  Join the I Love Free Software Day 2019

  • 14 February 2019
  • Galia Mancheva

  Today, as with every year on February 14th, people around the globe are celebrating "I love Free Software" Day by expressing their love and thanks to all the people working behind each Free Software project. Follow the love with the hashtag #IloveFS today and add your own love dedication to the stream! 

  FSFE Nieuwsbrief - februari 2019

  De nieuwsbrief van deze maand introduceert onze nieuwe expertbeleidsbrochure "Publiek Geld? Publieke Code!" en reflecteert het belang van de beschikbaarheid van broncode voor vertrouwen in en veiligheid van cruciale IT-infrastructuur. De nieuwsbrief geeft zoals altijd een overzicht van de gehouden lezingen en de kramen die door onze gemeenschap zijn opgezet, alsmede een korte samenvatting van wat we hebben gedaan. Deze maand gaat het om FOSDEM, 35C3, FOSS4SME's en het Next Generation Internet. Als "word actief"-item moedigen we u deze maand aan om deel te nemen aan onze IloveFS-campagne. 

  Zaak-Huawei toont het belang van Vrije Software voor veiligheid

  • 05 February 2019

  De discussie over de bezorgdheid over de veiligheid van Huawei toont een algemeen vertrouwensvraagstuk als het gaat om cruciale infrastructuur. Een eerste stap om dit probleem op te lossen is het publiceren van de code onder een Vrije en Open Bron Softwarelicentie en het nemen van maatregelen om de onafhankelijke controleerbare distributie ervan te vergemakkelijken. 

  FSFE publiceert expertbrochure over “Publiek geld? Publieke Money? Public Code!"

  • 24 January 2019

  Waarom zouden overheden Vrije Software moeten ontwikkelen? Waar genereert Vrije Software al voordelen in de publieke sector? Wat zijn Vrije Software bedrijfsmodellen? Antwoorden op deze vragen en praktische richtlijnen worden gegeven in de nieuwe expert beleidsbrochure die vandaag gepubliceerd wordt door de Free Software Foundation Europe. De brochure is geproduceerd met de beslissers in gedachten en zal een nuttige informatiebron zijn voor kandidaten en partijen die meedoen aan de verkiezing voor het Europees Parlement. Downloads en afdrukken zijn beschikbaar onder een Creative Commonslicentie. 

  FSFE is hiring: Fundraising Manager

  • 09 January 2019

  We are looking for a Fundraising Manager to support our work to empower people to control technology. The person will work 35 hours per week with our team in the Berlin office, being in charge of the FSFE's individual and corporate fundraising. 

  Nieuwsarchief

  Bekijkt u voor oudere nieuwsartikelen alstublieft ons nieuwsarchief.