SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Podcast

SFP#22: Alles over "Publiek Geld? Publieke Code!" met Johannes Näder

op:

In de 22e aflevering van onze Software Freedom Podcast praten we met Johannes Näder, senior projectmanager Beleid bij de Free Software Foundation Europe (FSFE) over"Publiek Geld? Publieke Code!".

Het "Publiek Geld? Publieke Code!"-initiatief wil overheden overhalen om over te schakelen op Vrije Software, in plaats van enorme hoeveelheden geld uit te geven aan propriëtaire software. De redenen voor "Publiek Geld? Publieke Code!", hoe het initiatief in de loop der jaren geëvolueerd is en hoe de FSFE haar rol als waakhond binnen het initiatief ziet, worden in deze aflevering met Johannes besproken.

Johannes is al sinds de jaren '90 betrokken bij Vrije Software. In november 2022 maakte hij van zijn passie voor Vrije Software zijn dagelijks brood en begon hij te werken voor de Free Software Foundation Europe. Hij is onder andere de huidige coördinator van het FSFE-initiatief "Publiek geld? Public Code!".

Als u nog niet van dit initiatief hebt gehoord, of als u niet weet hoe u het beste mee kunt doen, luister dan naar onze nieuwe Software Freedom Podcast aflevering en leer alles over "Publiek Geld? Publieke Code!".

Notities

Als u deze aflevering leuk vond en ons lopende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.