We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Podcast

SFP#6 Afdwingen van auteursrecht met Miriam Ballhausen

op:

We hebben Miriam Ballhausen uitgenodigd om met ons te praten over het afdwingen van auteursrecht. Zij is een Duitse advocaat met focus op software, databescherming, auteursrecht en met name Vrije Software-auteursrecht. Dit is de zesde reguliere aflevering van de Software Freedom Podcast waarvoor we deskundigen uit onze gemeenschap uitnodigen.

In deze zesde aflevering van de Software Freedom Podcast praten we met onze gast Miriam Ballhausen over het afdwingen van auteursrecht op Vrije Software. Miriam Ballhausen is een Duitse advocate die gespecialiseerd is in vragen over het auteursrecht op Vrije Software. Samen behandelen we de basisprincipes van Vrije Softwarelicenties en bespreken we hoe Vrije Software-auteursrecht kan worden afgedwongen, wat de stappen zijn om het af te dwingen en waarom het vaak in Duitsland wordt afgedwongen. We onderzoeken ook hoe het REUSE-project zou kunnen helpen bij het naleven van Vrije Softwarelicenties.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.