Podcast

SFP#17: Burgerparticipatie door Vrije Software met Petter Joelson

op:

In deze 17e aflevering van de Software Freedom Podcast leggen Matthias Kirschner en Petter Joelson uit hoe Vrije Software voor burgers een hulpmiddel kan zijn om actief deel te nemen aan hun lokale gemeenschap. Petter nodigt u uit in de wereld van Decidim en legt uit hoe burgerparticipatie eruit zou moeten zien.

Petter Joelson is de directeur van Digidem Lab, een Zweedse NGO die werkt aan het verbeteren van burgerparticipatie volgens de Wereldwijde Doelen voor Duurzame Ontwikkeling van de VN. Een van de gereedschappen die ze promoten en waarmee ze werken is het Vrije Software participatieplatform Decidim. Decidim werd oorspronkelijk ontwikkeld door de stad Barcelona en wordt vandaag op grote schaal gebruikt. Met deze aflevering nodigt de Software Freedom Podcast zijn luisteraars uit om in de wereld van burgerparticipatie te duiken, hoe het zou kunnen, welke hindernissen er zijn en, in lijn met onze "Publiek geld? Public Code!" campagne, hoe publiek gefinancierde software overheden in heel Europa kan helpen.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wilt steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.