We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Podcast

SFP#24: De status van Vrije Software met Karen Sandler en Alexander Sander

op:

Zijn er afgelopen jaar veranderingen geweest voor Vrije Software in Europa of de VS? Hoe kijken wetgevers aan tegen Vrije Software? Wat kunnen we doen om softwarevrijheid te steunen? Karen Sandler en Alexander Sander zijn actief in de Vrije Softwarebeweging en delen hun inzichten over de huidige status van Vrije Software in onze samenleving.

Karen Sandler is de uitvoerend directeur van de Software Freedom Conservancy en heeft een achtergrond in recht en ingenieurswezen. Onze tweede gast van deze aflevering is FSFE's senior beleidsadviseur Alexander Sander. In zijn werk richt Alex zich op beleidsonderwerpen en verhoogt altijd de status van Vrije Software binnen Europa. In het afgelopen jaar heeft hij vele besluitvormers in Europa ontmoet, zoals leden van het Europees Parlement (MEP's) en autoriteiten van de Europese Commissie en Raad, om te praten over Vrije Software, bijvoorbeeld in relatie tot de Verordening Kunstmatige Intelligentie (AI Act), de Verordening Cyberveerkracht (CRA) en de Richtlijn Productaansprakelijkheid (PLD).

Tegelijkertijd heeft, aan de andere kant van de oceaan, de Software Freedom Conservancy met een brede alliantie gewerkt om te pleiten voor het recht op reparatie.

In het kort: er is veel gebeurd in het afgelopen jaar. Gelukkig zijn Alex en Karen hier om met onze gastvrouw Bonnie te praten over de huidige situatie en wat we nog moeten doen voor softwarevrijheid. Leer meer over de staat van Vrije Software met Alex en Karen en kom er achter hoe u kunt bijdragen aan softwarevrijheid.

Dit is de perfecte aflevering voor iedereen die een snelle samenvatting van het afgelopen jaar nodig heeft. Laten we beginnen met softwarevrijheid!

Aantekeningen bij de voorstelling

Als u deze aflevering leuk vond en ons wil steunen met ons voortdurende werk voor softwarevrijheid, help ons dan alstublieft met een donatie.