Deze vertaling zou achterhaald kunnen zijn ten opzichte van originele tekst. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Podcast

SFP Special over GNU Health met Dr. Luis Falcón en Dr. Axel Braun

op:

Voor onze Software Freedom Podcast praten we met mensen die inspirerende ideeën over softwarevrijheid hebben. In deze speciale aflevering praten we met Dr. Luis Falcón en Dr. Axel Braun over het vrije gezondheids- en ziekenhuissysteem GNU Health.

Omdat we deze podcast deze keer helaas op afstand moesten doen kunnen we niet hetzelfde niveau van geluidskwaliteit bieden als u van ons gewend bent. We verontschuldigen ons hiervoor en zullen voor komende afleveringen kijken naar betere oplossingen voor opnames op afstand.

In deze speciale aflevering van de Software Freedom Podcast praten we over enkele voordelen van GNU Health en hoe dit vrije gezondheids- en ziekenhuisinformatiesysteem helpt en kan helpen bij de huidige Covid-19 pandemie. Onze gasten zijn Dr. Luis Falcón, auteur van GNU Health en Dr. Axel Braun, die de eerste live-CD van GNU Health heeft gepubliceerd. We ontdekken hoe en waarom Dr. Luis Falcón op het idee voor de software kwam en wat de volgende stappen zijn in de ontwikkeling van GNU Health, hoe het gefinancierd wordt en waar het al gebruikt wordt. Samen spreken we over het belang van een vrij gezondheid- en ziekenhuisinformatiesysteem en waarom publieke code essentieel is in de publieke gezondheidszorg tijdens de Covid-19-crisis en daarna. Dit is de perfecte aflevering om een overzicht te krijgen van hoe belangrijk Vrije Software in de huidige situatie en vooral in ziekenhuizen en het publieke gezondheidssysteem is.

Het logo van GNU Health (GH)
GNU Health – the free health and hospital information system ("GNU Health: het vrije gezondheids- en ziekenhuisinformatiesysteem", vert.)

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en bij wil dragen aan ons voortdurende werk voor softwarevrijheid, help ons dan alstublieft met een donatie.