We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Deze vertaling zou achterhaald kunnen zijn ten opzichte van originele tekst. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Nieuws

FSFE-supporters schrijven over Vrije Software voor werken op afstand

op:

Vanwege de uitbraak van het Covid-19-virus werken veel werknemers nu, vrijwillig of verplicht, op afstand. Veel organisaties die tot nu toe niet gewend waren om op afstand te werken hebben nu te maken met een aantal problemen om zich aan de situatie aan te passen. Om mogelijke lock-ins te vermijden schreven enkele FSFE-supporters collectief over de goede redenen om voor werken op afstand Vrije Software te gebruiken en verzamelden ze in onze wiki een gedetailleerde lijst van praktische oplossingen.

>Vanwege de uitbraak van het Covid-19-virus kiezen veel organisaties die nooit eerder strategisch hebben nagedacht over de beschikbare oplossingen voor het werken op afstand in hun bedrijf nu voor een snelle oplossing en om het, in het begin vaak gratis, aanbod van grote technobedrijven en hun eigen oplossingen te volgen. Echter, zulke propriëtaire oplossingen zullen bij deze organisaties tot lock-in leiden.

Kiezen voor een Vrije Softwareoplossing betekent kiezen voor een oplossing met toekomst, waarbij uw organisatie niet langer afhankelijk is van een bepaalde leverancier of een bepaald bestandsformaat of welk ander vendor lock-in middel dan ook. Vrije Software geeft u de controle.

Om u te helpen te beginnen of om dieper in te gaan op het gebruik van Vrije Software voor samenwerking en werken op afstand hebben enkele FSFE-supporters aan een gedetailleerde lijst van Vrije Software-oplossingen voor verschillende doeleinden gewerkt en het resultaat ervan gepubliceerd in onze wiki. Zoek inspiratie voor uw werkomgeving of voeg uw eigen oplossing toe.

Een persoon zit in de natuur voor een beeldscherm en symboliseert zo werken op afstand
Geniet van softwarevrijheid terwijl u op afstand werkt.
We zijn een diverse gemeenschap van mensen uit heel Europa en daarbuiten die zich inzet voor Vrije Software. Als u zich hier in vindt, sluit u zich dan aan bij ons werk voor de vrijheid. Er zijn vele manieren om u te engageren en u zult zeker een manier vinden die past bij uw interesses en vaardigheden.
Deze tijden zijn ook moeilijk voor liefdadigheidsorganisaties zoals de FSFE. We werken eraan om gebruikers in staat te stellen de technologie te controleren. We strijden al sinds 2001 voor de rechten van de gebruikers en we blijven onafhankelijk dankzij de hulp van onze donateurs en supporters. Om een onafhankelijke stem voor Vrije Software te blijven zijn we afhankelijk van uw donaties. Met uw financiële steun draagt u bij aan het versterken van de basis waarop we ons liefdadigheidswerk voor vrijheid in de informatiemaatschappij kunnen bouwen.