SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Podcast

SFP#14: De wereld van mesh-netwerken met Elektra Wagenrad

op:

Met deze aflevering opent de Software Freedom Podcast de deur naar de fascinerende en soms complexe wereld van mesh-netwerken. En wie beter dan Elektra Wagenrad kan ons op deze reis meenemen? Elektra is een van de oorspronkelijke ontwikkelaars van het B.A.T.M.A.N.-protocol en het Mesh Potato-project.

In onze 14e aflevering van de Software Freedom Podcast praat Matthias Kirschner met onze gast, Elektra Wagenrad, over het ontstaan van Freifunk, het B.A.T.M.A.N. protocol en het Mesh Potato-project. Als u nieuw bent in de wereld van mesh-netwerken is deze aflevering een gemakkelijke instap. Elektra legt niet alleen de theorie achter de protocollen uit, maar duikt ook dieper in de filosofische gedachte ervan. In dit verband snijden Matthias en Elektra ook het moeilijke onderwerp aan van het beperken van het gebruik van Vrije Software, aan de hand van het voorbeeld van het vroegere verbod op het gebruik van het B.A.T.M.A.N.-protocol voor militaire activiteiten. Niet op de laatste plaats bespreken ze ook de Richtlijn Radioafsluiting van de EU en de Routervrijheid-activiteit van de FSFE.

Met deze aflevering heeft de Software Freedom Podcast een makkelijk te volgen en te begrijpen podcast gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in mesh-netwerken. Ga mee op onze reis door deze fascinerende technische en filosofische wereld en luister naar Elektra en Matthias terwijl zij het verhaal met alle ups en downs vertellen.

Als u op de afbeelding van Elektra Wagenrad hebt geklikt om op deze pagina te komen: deze afbeelding valt onder een CC-BY-SA 3.0-licentie en is een creatie van Andrea Behrendt.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons met ons lopende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.