SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Podcast

SFP#5 over regelgeving met professor Lawrence Lessig

op:

We spreken voor onze Software Freedom Podcast met mensen die inspirerende ideeën hebben over softwarevrijheid. In deze aflevering praten we met professor Lawrence Lessig, oprichter van Creative Commons, over de regelgeving van de offline en online samenleving en over de verschillende betekenissen van regelgeving. Tenslotte werpen we licht op regelgevingen via code.

Deze vijfde aflevering van de Software Freedom Podcast behandelt het ingewikkelde onderwerp van de regelgeving. Onze gast is professor Lawrence Lessig van de Harvard Law School. Lessig is een voormalig bestuurslid van de Free Software Foundation en de Electronic Frontier Foundation, alsmede oprichter en huidig bestuurslid van Creative Commons. Lessig heeft verschillende boeken gepubliceerd, waaronder de invloedrijke en vaak geciteerde "Code and Other Laws of Cyberspace" ('Code en andere wetten van cyberspace', vert.). In deze aflevering bespreken we met professor Lessig de verschillende soorten regelgeving die de samenleving online en offline beïnvloeden, zoals wetten, normen, de markt en de architectuur. In dit verband raken we ook code als regelgevingsmiddel. Geniet van het leren over de positieve en negatieve effecten die sommige van deze regelgevingen kunnen hebben op de samenleving en van de verdere ontwikkeling van ideeën.

Katharina Nocun, Lawrence Lessig and Matthias Kirschner while recording the Software Freedom Podcast

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en u ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.