Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Podcast

SFP#11: REUSE Booster en onze update over REUSE met Max Mehl

op:

Max Mehl en Bonnie Mehring praten over het REUSE-initiatief en het onlangs gelanceerde REUSE Booster programma. Deze 11de aflevering van de Software Freedom Podcast is de perfecte match voor u als u geïnteresseerd bent in Vrije Softwarelicenties en nieuwsgierig bent naar hoe REUSE en het bijbehorende gereedschap dat gemakkelijker maken voor ontwikkelaars en gebruikers.

Voor deze aflevering hebben we Max Mehl uitgenodigd. Dit is de eerste keer sinds de lancering van de Software Freedom Podcast dat een FSFE-stafmedewerker deelneemt aan de podcast. Max Mehl, programmamanager van de FSFE, werkt sinds 2011 bij de FSFE en heeft meegewerkt aan verschillende campagnes. Voorbeelden daarvan zijn de "I Love Free Software Day"-, de "Bevrijd Uw Android"-, de "Routervrijheid"- en de "Publiek geld? Publieke Code!"-campagnes. Tegenwoordig is Max Mehl ook verantwoordelijk voor het REUSE-initiatief en een van de beheerders van het REUSE-gereedschap.

REUSE is een standaard voor moderne licenties van Vrije Softwareprojecten. Het wordt breed toegepast en is geïmplementeerd door grote Vrije Softwaregemeenschappen zoals KDE. In deze aflevering praten Bonnie Mehring en Max Mehl over REUSE zelf en de bijbehorende gereedschappen, de ontwikkeling van de REUSE gemeenschap en het nieuw gelanceerde REUSE Booster-programma, dat de perfecte gelegenheid biedt voor een gemakkelijke opstap naar het adopteren van de REUSE-standaard voor uw softwareproject. Met deze aflevering bieden Bonnie Mehring en Max Mehl een mooie en gemakkelijke ingang naar de zeer complexe wereld van softwarelicenties.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en onze lopende werkzaamheden voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.

Discussieer hierover