Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Team

Max Mehl

Werkgebieden | Lezingen en publicaties | Contact

Max is programmamanager bij de FSFE en coördineert initiatieven op de gebieden juridisch en licenties, lobby, informatiebeveiliging en publiek bewustzijn. Maar hij is ook regelmatig te vinden in de virtuele serverruimtes van de FSFE. Hij ziet Vrije Software als een belangrijk onderdeel bij het oplossen van urgente technische en sociale problemen. Hij is iedere dag gefascineerd door de hoeveelheid voordelen van softwarevrijheid voor verschillende aspecten zoals ethiek, politiek, economie en beveiligingstechnologie.

Hij begon in 2011 actief te worden binnen de FSFE als vrijwillig vertaler. Later liep hij zes maanden stage. Sindsdien is hij als vrijwilliger en later als deeltijdwerker betrokken geweest bij verschillende campagnes, publieke evenementen en beleidsaangelegenheden.

Naast zijn werk studeerde Max politiek en overheid in Konstanz en Münster, richtte hij een klein IT-bedrijf op, leefde en deed hij vrijwilligerswerk in Tanzania en is hij uit overtuiging scout. Van tijd tot tijd werkt hij in zijn blog de informatie over zijn huidige privé- en professionele activiteiten bij.

Werkgebieden

Max werkt(e) mee aan vele FSFE-campagnes en -activiteiten, zoals bijvoorbeeld: REUSE, Publiek Geld? Publieke Code!, Radio Afschermingsrichtlijn, Routervrijheid, I love Free Software Day, Bevrijd uw Android, DRM (Digitaal Beperkingen Beheer), de server- en diensteninfrastructuur van de FSFE, vertalingen, webpagina's en vele persberichten, gast-artikelen, lezingen, kramen...

Voel u vrij om met Max contact op te nemen over welk onderwerp dan ook waar hij aan werkt of interesse in zou kunnen hebben.

Lezingen en publicaties

U kunt een deel van Max' FSFE-gerelateerde audio- en video-opnamen en geschreven publicaties op zijn website vinden.

Contact

E-mail: maxSPAM.mehl@fsREMOVEfe.org
Telefoon: +49 30SPAM 60 98 99REMOVE 265
Matrix: @maxSPAM.mehl:fsREMOVEfe.org
XMPP/Jabber: maxSPAM.mehl@jabber.fsREMOVEfe.org
IRC: mxmehl@irc.libera.chat in #fsfe

Twitter: @mxmehl
Fediverse (Mastodon): @mxmehl@mastodon.social
Weblog: blog.mehl.mx

OpenPGP/GPG: A942 CD00 386B 3CB2 6BA9 BB65 2704 E4AB 371E 2E92
OMEMO: OMEMO vingerafdrukken (OTR niet ondersteund)