Podcast

SFP#7 Kunstmatige intelligentie als Vrije Software met Vincent Lequertier

op:

Voor de zevende aflevering van onze Software Freedom Podcast praten we met Vincent Lequertier over transparantie, eerlijkheid en toegankelijkheid als cruciale criteria voor kunstmatige intelligentie (KI) en waarom het belangrijk is voor onze maatschappij om KI-software uit te brengen onder een Vrije Softwarelicentie.

Onze gast voor de zevende aflevering van de Software Freedom Podcast is Vincent Lequertier. Vincent is lid van de Free Software Foundation Europe en onderzoekt KI in de gezondheidszorg. Samen bespreken we het gebruik en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie vanuit het perspectief van Vrije Software. Vincent legt uit wat KI eigenlijk is en waarom het belangrijk is voor onze maatschappij om KI-software te publiceren onder een Vrije Softwarelicentie. We bespreken waarom de criteria van transparantie, eerlijkheid en toegankelijkheid belangrijk zijn bij het werken met kunstmatige intelligentie en hoe ze zich verhouden tot Vrije Software. Tot slot ontdekken we ook welke uitdagingen KI in de toekomst moet aangaan en of we bang moeten zijn voor het toenemende gebruik van deze technologie in ons dagelijks leven.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.