We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Podcast

SFP#13: Vrije Software-spel "0 A.D. Empires Ascendant" met Stanislas Dolcini

op:

De komende "I Love Free Software Dag" zal in het teken staan van Vrije Software Spellen. Een van de bekendste Vrije Software-spellen is "0 A.D.: Empires Ascendant". In deze aflevering praat Bonnie Mehring met Stanislas Dolcini, de projectleider van 0 A.D., over het spel zelf, het project en hoe het spel Vrije Software werd.

Deze podcast-aflevering neemt u mee op een reis door de ontwikkeling van het spel en zijn geschiedenis om één van de bekendste Vrije Software-spellen te worden. U komt ook te weten hoe u kunt deelnemen en bijdragen aan 0 A.D. Ontdek samen met Stanislas en Bonnie hoe de gemeenschap achter één van de bekendste Vrije Software-spellen werkt, waar steun nodig is en de verschillende soorten ontwikkelaars en bijdragers. Bonnie en Stanislas vertellen ook het succesverhaal van het uitbrengen van 0 A.D. onder een Vrije Softwarelicentie en praten over de positieve kanten van het ontwikkelen van een Vrije Software-spel.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.

Als u op de afbeelding van het "Kush City Center" geklikt hebt om op deze pagina te komen: die afbeelding valt onder een CC-BY-SA 3.0 licentie en is gemaakt door 0 A.D. Empires Ascendant, Wildfire Games.