Nieuwsbrief

Vier Ik hou van Vrije Software Dag +++ Verordening Interoperabel Europa aangenomen

op  

Opnieuw stelde FOSDEM niet teleur! De Vrije Software-gemeenschap in Brussel ontmoeten is altijd een van de beste momenten van het jaar! En vlak voor we weer bijeen komen om Ik hou van Vrije Software Dag te vieren met het nieuws dat de Verordening Interoperabel Europa is aangenomen! Deze nieuwsbrief bevat ook onze eerste interviews met deelnemers aan de editie-2023 van Jeugd Hackt voor Vrijheid... en meer!

Een verzameling afbeeldingen met een schermafbeelding van de uiteindelijke stemresultaten voor IEA, ILoveFS “Dank u wel”-postkaarten en een groepsfoto met deelnemers aan Edulife

Inhoud:

Ik hou van Vrije Software Dag 2024: Neem deel aan een evenement!

Op 14 februari komen Vrije Software-gemeenschappen over de hele wereld bijeen om ontwikkelaars, beheerders en bijdragers van Vrije Software-projecten te vieren. Neem deel aan een van de vele evenementen in Europa die de bijdragers van onze favoriete type software vieren: Vrije Software!

Op deze dag rijken we die mensen achter Vrije Software de hand en zeggen “dank u wel” voor hun werk en hulp door het jaar heen.

Bezoek de website van de activiteit om meer te leren over “Ik hou van Vrije Software Dag 2024: de toekomst smeden met Vrije Software”.

Verordening Interoperabel Europa aangenomen, nauwkeurig toezicht essentieel

De Verordening Interoperabel Europa is op 6 februari aangenomen met 524 stemmen voor, 18 tegen en 97 afwezigen. Hoewel enig potentieel van de verordening werd ondermijnd is de verordening als geheel een belangrijke kans voor Vrije Software en haar gemeenschap om bij te dragen aan een interoperabel Europa. De FSFE houdt de implementatie nauwkeurig in de gaten.

Ontmoet Jannes en Aaron, deelnemers van YH4F 2023

Kom meer te weten over de editie-2023 van Jeugd Hackt voor Vrijheid! We beginnen deze serie interviews door te praten met Jannes en Aaron: beiden werkten aan projecten die te maken hebben met educatie op school en het is bijzonder interessant om te zien hoe deze twee projecten verschillende aspecten met een vergelijkbare geest aanpakten.

FSFE wordt partner van Edulife Foundation om Vrije Software te introduceren bij Italiaanse studenten

Binnen het raamwerk van het ITS Academy LAST-project, zijn de Free Software Foundation Europe en de Edulife Foundation, de operationele partner van ITS Academy LAST, een overeenkomst van twee jaren aangegaan om educatieve inhoud over juridische en beleidsaspecten en publieke bewustmaking te leveren aan studenten.

NGI: € 21.6 miljoen toe te kennen aan Vrije Software

Het Next Generation Internet (NGI) Zero consortium, waarvan FSFE een partner is, heeft zojuist het NGI0 Commons Fund onthuld. Dit nieuwe publieke fonds zal 21.6 miljoen euro toekennen aan kleine en medium O&O-projecten die Vrije Software-technologieën ontwikkelen die het internet kunnen verbeteren.

Kom in actie: help ons de boodschap over Routervrijheid te verspreiden!

Verschillende landen hebben de mogelijkheid voor gebruikers om eigen routers te gebruiken officieel geïntroduceerd. We willen mensen aanmoedigen om deze vrijheid uit te proberen en ervan te genieten. We hebben uw hulp nodig om materialen die gebruikt kunnen worden op kramen en bij andere persoonlijke evenementen te ontwerpen, te publiceren en te drukken, zodat mensen erover kunnen praten en collectief over het gebruik van hun eigen routers leren.

Citaat van de maand

Ik geloof dat Vrije Software op het nationale en op het Europese niveau in de politiek een stem nodig heeft: software bestaat niet in een geïsoleerde bubbel; het is erg afhankelijk van het ecosysteem waar het in leeft. Naar mijn mening zijn Vrije Software en Open Standaarden cruciaal voor het creëren van een samenleving die gelijke toegang levert.

Isabel Drost-Fromm (Software-ingenieur en lid van de Apache Software Foundation)

Draag bij aan onze nieuwsbrief

We zouden graag van u willen horen. Als u uw gedachten, foto's of nieuws wilt delen, stuur ze dan alstublieft naar ons via newsletter@fsfe.org. U kunt ons ook steunen, bijdragen aan ons werk en deelnemen aan onze gemeenschap. We willen onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donateurs die ons werk mogelijk maken bedanken. En met speciale dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteuren,
Ana en Tommi