Podcast

SFP#19: Waarom we Vrije Software nodig hebben voor medische apparatuur met Karen Sandler

op:

Voor deze aflevering had Bonnie Mehring een ontmoeting met Karen Sandler om te praten over haar relatie met Vrije Software. Karen is afhankelijk van een medisch apparaat om haar hart te laten werken. Dit bracht haar ertoe een pleitbezorger te worden voor Vrije Software in medische apparatuur.

In haar dagelijks leven vertrouwt Karen op een defibrillator om haar te helpen haar hart goed te laten werken. Zoals veel medische apparaten gebruikt deze defibrillator proprietaire software. Daarom moest Karen, om haar hart te laten blijven werken, software in haar lichaam stoppen waarover zij geen controle heeft. In deze aflevering praat Bonnie Mehring met Karen over de problemen die zich voordoen met niet-vrije medische apparatuur en waarom het belangrijk is om ze te laten draaien met Vrije Software. Wat gebeurt er met mensen wanneer hun ondersteuning eindigt als het bedrijf dat hun apparaten produceert failliet gaat? En wat is het verband met Dick Cheney?

Luister naar Karen en Bonnie over het belang van Vrije Software voor medische apparatuur en kom meer te weten over Karens hartverwarmende verhaal over softwarevrijheid.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wilt steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.