SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Podcast

SFP#20: Alles over Apparaatneutraliteit met Lucas Lasota

op:

Luister mee naar de 20e aflevering van de Software Freedom Podcast, waarin Bonnie Mehring en Lucas Lasota discussiëren over Apparaatneutraliteit en Routervrijheid. Ze behandelen de concepten en grondbeginselen van deze initiatieven en leggen uit waarom eindgebruikers controle over hun apparaten zouden moeten hebben.

FSFE's senior projectmanager Lucas Lasota is sinds 2019 bij de organisatie. In deze aflevering bespreekt hij de initiatieven Apparaatneutraliteit en Routervrijheid, die erop gericht zijn om gebruikers in staat te stellen om eigen digitale apparatuur te controleren met Vrije Software en eindgebruikerscontrole over data. Routervrijheid betekent specifiek het recht voor eindgebruikers om een eigen router/modem in te zetten voor toegang tot het internet. Daarmee is het een sleutelelement voor een open internet.

Lucas legt de historische achtergrond van deze initiatieven uit, evenals de problemen die ontstaan zonder deze standaarden, en hoe individuen deze het beste kunnen ondersteunen. Luister mee met Bonnie en Lucas als ze deze concepten uiteenzetten.

Dit is de perfecte aflevering voor iedereen die geïnteresseerd is in het controleren van eigen apparaten en toegang tot het internet.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wilt steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.