2020 was voor iedereen een uitdagend jaar maar overal bleven we vechten voor de vrijheid van softwaregebruikers, overal. We hebben uw steun nu nodig om volgend jaar verder te gaan met dit belangrijke werk. Als u zich in een positie bevind om dit te kunnen, doneer dan alstublieft vandaag aan ons.

We hebben uw hulp ook nodig om de boodschap te verspreiden dus vergeet niet om uw vrienden en familie te vertellen over ons werk en inspanningen op het gebied van geldinzameling. Hartelijk dank van iedereen bij de FSFE!

Podcast

SFP#1 op de Dag Tegen DRM met Cory Doctorow

op:

We hebben een podcast! Met ingang van dit eerste deel zullen we een keer per maand praten met mensen die inspirerende ideeën hebben over softwarevrijheid. In het eerste deel van onze Software Freedom Podcast zullen we met Cory Doctorow, een Brits-Canadese schrijver, politiek activist en co-eindredacteur van de blog boingboing.net, ingaan op het probleem van digitaal beperkingenbeheer (Digital Restrictions Management; DRM). Cory Doctorow is een prominente supporter van softwarevrijheid en een minder beperkend auteursrecht. Zijn boeken zijn gepubliceerd onder Creative Commons-licenties.

Toen we deel 1 planden wisselden we enkele ideeen uit over mogelijke gasten. Doen we hoorden dat de Dag Tegen DRM plaats zal vinden in oktober dachten we: we moeten Cory Doctorow als onze eerste gast uitnodigen om het te hebben over digitaal beperkingenbeheer. In deze eerste aflevering van de Software Freedom Podcast praten we over het verschil tussen boeken en e-boeken met DRM, hoe auteurs en artiesten geld kunnen verdienen zonder DRM, de gevolgen voor veiligheid van DRM, regulering van het zogenoemde "internet der dingen" ("Internet of Things") en andere vragen rond dit probleem.

Lees meer:

Als u deze aflevering leuk vond en u ons voortdurende werk voor softwarevrijheid wil steunen, help ons dan alstublieft met een donatie.

Discuss this

Trefwoorden